Jason Mraz


Tentan var avklarad, en del av fakturorna undanjobbade och det var äntligen dax att åka till konserten med Jason Mraz. Övertrött och fylld med förväntan infann jag och Pernilla oss, förvånansvärt nog i god tid, på Olympen i Lund. En brittsik sångerska vid namn Ingrid Michaelson (som bland annat sjungit Keep Breathing i Grey's anatomy) agerade förband, sen fick vi vänta en halvtimme och därefter intog huvudpersonen scenen. Vilken röst, vilken känsla! Han sjunger helt fantastiskt bra och lyckas beröra ända in i själen!


Det finns inte ord för att beskriva stämningen när han inklusive alla i publiken sjöng "I'm yours". Helt enormt! Dessutom visade sig Jason vara ett riktigt charmtroll, med såväl humor som djupt allvar. Tror inte att det var någon i konserthallen som inte blev berörda av kvällens huvudperson! Så gissa vad jag gjort idag; lyssnat om och om igen på hans låtar!!! Jag är fast...

Imorgon är det fredag!

Men det är ingen vanlig fredag... Kl 8 på morgonen skriver jag tenta i Marknadsanalys, därefter jobb ett par timmar och sen kommer belöningen; konsert med Jason Mraz!!!

Men först några timmars studerande till...

Mest en massa plugg..


...i alla fall var det planen för denna helg. Men inläsningen gick snabbare än jag hade räknat med så jag passade på att hitta på en del skoj saker också:


Sushi & lördagsshopping med Bella, vegetariska fajitas med Annika, en lång kvällspromenad i högklackat, agressionsutbrott på ÖG:s nation, tokdans till 90-tals musik på Wärmlands nation, seg åktur med ersättningsbuss från Malmö till Lund (via alla småbyar) natten till idag och så klart en hel del träning. Ännu en lyckad helg!

Rädda mig...

..från kaoset här hemma!


Kan ingen tejpa fast mig i soffan med händerna i markandsföringsboken så att jag tvingas att sitta där hela dagen? Jag tappar och välter nämligen allt som kommer i min väg idag. Spillde nyss ut en hel kopp kaffe över mig, mitt vita skrivbord, anteckningarna och kalendern... Kan väl inte skyllda på annat än att jag var ute igår, kom hem vid 4 och steg upp 8 igen för att tentaplugga. Tur i oturen var i alla fall att varken datorn, systemkameran eller glasögonen (som befann sig inom oroväckande få centimeters avstånd från den enorma sjön av kaffe) drabbades av kaffeincidenten. Kunde blivit en dyr och mycket trist historia!

Fooore!

Igår var det debut.. Frida tog med mig till golfbanan. Perfekt väder; underbart att vara ute i två timmar, promenera, prata och handskas med golfbollen. Övriga människor som igår kväll befann sig på Hylliekrokens golfbana lär dock ha fått sig ett gott skratt, men det bjuder jag på för jag hade ju skoj jag med :-)

Ett antal bollar i vattnet, en och annan i bunkern, men de flesta mest i helt fel riktning och med felaktig kraftinsats, men även ett och annat mer lyckat slag. Inser dock att det handlar om mer än att bara "ta en skön promenad med klubborna" det krävs uppenbarligen en hel del teknik och träning för att man ska kunna golfa utan att skämmas. Ska försöka ta en kurs nästa sommar, det känns trots allt som att man "bör" kunna spela golf. Det är ju en oroligt social sport. Tack för intruduktionen Frida!


New York

Jag som alltid planerat näst intill all min tid och ofta haft svårt att besluta till och mig enkla saker som huruvida jag ska köpa gul eller röd paprika, har på senaste tiden ändrat mig radikalt. Mer och mer i mitt liv händer spontant och allt är inte längre planerat in i minsta lilla detalj. Om något inträffar som bryter min (fortfarande rätt strikta) planering innebär det inte längre någon katastrof. Det är en oerhörd lättnad att kunna leva så här och innebär att livet bjuder på mer oväntade och spännande upplevelser!

Min spontanitet innebar idag att en resa till New York är bokades! Kl 11 lades förslaget fram och kl 17 bokades resan, snacka om snabba turer... Har fortfande inte rikigt hunnit förstå det, men gud så skoj det ska bli! Den 5/11 åker vi - en perfekt uppiggare mitt i den grå hösten :-)

Fnitterkalas med fisksoppa & snacks

Fredagen slutade som den lugnaste kvällen på länge, vilket innebar att jag igår kunde studsa upp ur sängen kl 7 och börja plugga, träna och fixa allt annat som jag borde ha gjort på min lediga fredag, men aldrig blev färdig till.

Tio timmar senare bar det av med ett fullsmockat tåg till Helsingborg och Karins urtjusiga lägenhet. Fantastiskt god fisksoppa, välsmakande vin och ett fullproppat "gottisbord" med melon, ananas, naturgodis, ost & kex, vindruvor och choklad kunde ju inte sluta på annat sätt än som en hellyckad kväll! Kombinationen sex tjejer och en hel del vin innebar så klart många roliga historier och en hel del goda skratt :-) Sista tåget gick dock redan 00.30 så utgången skippades, men efter en springtur för att hinna med tåget åkte vi nöjda & glada söderut..Blåsigt

Idag blåser det ordenligt, dock inte lika mycket som det gjorde på toppen av berget på Sanroini. Träden håller dig än så länge förhållandevis upprätta!

Hade planerat en heldag med skolarbete. Jobbade nämligen undan den enorma högen med fakturor igår och har inga föreläsningar idag. Men det finns ju så mycket annat som "måste" göras, som att städa bakom spisen t.ex... Bäst att öppna boken nu kanske, tentan närmar sig med stormsteg!

På gott humör

En helt vanlig dag med en och annan solglimt som egentligen är skräckens dag; den 11 september, visade bli en toppendag för mig. Jag kan inte sätta fingret på varför men jag men allt har gått min väg idag. En sovmorgon, följt av en oväntad effektivitet på jobbet, bra fynd på stan (en snygg vas och en mysig kofta), en hel del pluggande avklarat, en skön joggingtur nu på kvällen och många trevliga telefonsamtal. För tillfället mår jag så bra, jag är glad :-)

Livets vägskäl..

Beroende på vilken väg man väljer i livet stöter man på nya människor, knyter nya band och i samma takt som man själv förändras, förändras även vänskapskretsen. Tyvärr innebär detta även att man glider ifrån en del gamla vänner, helt naturligt men väldigt jobbigt.

Idag träffade jag en vän som tidigare mest funnits i samma bekantskapskrets. Efter hand som vi båda blivit äldre, klokare och förändras med våra val har vi plötsligt insett att vi har en del gemensamt och kan ha väldigt trevligt ihop. Trots att det enda som egentligen krävs för vänskap är ärlighet, är det tyvärr så att äkta vänskap är sällsynt - tag väl vara på den!

Sömnbrist?!

Är inte någon speciellt aktiv bloggare för tillfället... Dels för att skolan satt igång och dagarna rullar på i ett väldans tempo, med få pauser och dels för att motivationen för att fotografera för tillfället inte är på topp. Har helt enkelt brist på idéer, vilket i och för sig nog beror på att jag inte har tid att ta mig ut och "leka" med kameran. Men nu är Bella tillbaka i Sverige, så nu blir det säkert ändring på den saken inom kort :-)

Helgen var riktigt skoj - fest i Malmö på fredagen, fest i Lund på lördagen, en hel del träning (pers på milen!), plugg, långfrukost på Pronto i söndags och alldeles för lite sömn... Men va tusan - man är ju bara ung en gång!

Jag måste vara knäpp..

Nu har skolan satt igång, allt är som vanligt. Kul att se alla i skolan igen. Och spännande med nya kursen, så glad att det blev marknadsföring till slut ändå, är helt säker på att det blev rätt beslut!

Jag går upp innan tuppen, morgonpromenerar, åker till skolan, jobbar, tränar, äter, sover och så upp igen... Så kommer mitt liv att se ut de flesta vardagar under de kommande 30 veckorna som denna termin erbjuder. Det låter nog märkligt, men det är när mitt liv ser ut så här som jag trivs som bäst. Att jobba under tidspress, dricka kaffe i mängder för att hålla mig vaken på föreläsningarna, hårdträna för att rensa huvudet och sen sova gott som tusan av utmattning. Lite fart och fläkt, då är livet skoj :-) Att dega framför tv:n är definitivt inget för mig!

RSS 2.0