Dublicity – en film om tillit?


Duplicity betyder dubbelspel/falskhet, något som den premierande filmen i allra högsta grad handlade om. Det var dessvärre en av de få sakerna jag förstod i filmen. Med Julia Roberts och Ray Owen som huvudrollsinnehavare trodde jag att thrillern skulle vara ett säkert kort för kvällen, men dessvärre slutade vi allihop som stora frågetecken. Denna gång räckte det inte bara med ett vackert leende, vi förflyttades fram och tillbaka genom tiden lite för många gånger och fick kämpa med att tyda spionernas hemliga vardag, som uppenbart var så hemliga att inte ens vi tittare förstod vad de höll på med...

Det fina med filmen var dock budskapet om en av kärlekens stora svårighet - att lita på varandra i alla lägen. Dessutom tog filmen upp frågan om hur mycket pengar kan styra människors handlingar. En hel del tänkvärda budskap alltså, men trots det ingen film jag tänker se igen.

Oj, det finns en verklighet..

Efter att ha sovit nästan konstant sedan i torsdags inser jag nu att det är dax att återvända till verkligheten... Kan bara upplysa om att jag helt missat att åskväder och ösregn passerat de senaste dagarna.

Magkramp, feber, halsbränna, kraftlöshet, huvudvärk... Allt det där ville jag fly från, men nu har tabletterna börjat verka och jag har idag varit uppe flera timmar! Det ligger ett skolarbete framför mig och skriker efter uppmärksamhet, men det får faktiskt vänta till imorgon. En lång promenad i det fina vädret prioriterades och när jag fick sällskap av P fylldes massor med energi på. Snart ska jag till V och äta glass och då blir det garanterat ännu bättre!

Taggarna utåt

Om jag får säga det själv, så är det sällan som jag är på riktigt dåligt humör. När jag väl är det är det nästan alltid befogat. Idag hade jag alla taggarna utåt...Grupparbete inkluderande sex tjejer är väl i och för dig dömt att misslyckas, men jag är trött på att det alltid finns någon som ska glida med på ett bananskal! Att sen placera sig framför en dator på kontoret med ett redan dåligt humör bättrar väl inte på oddsen dör en lyckad dag direkt. När magkatarren utan förvarning annonserade att den är på väg tillbaka rann bägaren över..

Dubbelvikt och med en känsla av att någon stack tusen knivar i magen kunde humöret inte annat än sjunka i botten. Energin är helt enkelt slut, nu blir det sträng vila i fyra dagar!


En tur österut...


Jag väcktes av solens strålar som letade sig genom persiennerna.. Färden skulle gå till Ystad. Det blev som vanligt mycket mat och ännu mer kakor, men denna gång även städning av morfars garage och hämtning av min "nya" bil. Som nybliven saabägare njöt jag av färden tillbaka längs med de gula rapsfälten och det blomstrande landskapet. Det skånska landskapet är oerhört vackert!


Shaping mobile life

Mitt företag är inte riktigt som alla andra. Det finns ett stort fokus på att alla ska ha kul i sitt jobb! Detta är ledningsgruppens presentation av sig själva...


Prag

Lite mer foton från Prag och de aktiviteter som genomfördes...


På lördagseftermiddagen spelade hela företaget paintball (ca 100 pers) och mitt lag vann! =) Den vänstra bilden föreställer mig i full mundering; en svettig upplevelse med tanke på att det var strålande sol, 22 grader och dräkten var i storlek L. På bilden till höger är Olof, jag och Vince redo att försvara vår station!


 På söndagen var vi helt lediga, så de fyra timmarna som fanns till godo efter frukosten och innan transfer till flygplatsen agerade vi som äkta turister. Cheferna tog sig runt staden på cykel, medan jag och mina ekonomikollegor valde att promenera. Ståle, Olof och Karin läste kartan, Susanne och Anna följde glatt med och jag och Vince hamnade på efterkälke med kamerorna i högsta hugg...


Såväl fredagskvällen som lördagskvällen bestod av gemensamma middagar; buffé på en båt på fredagen och traditionell tjeckisk mat på ett charmigt medeltida bryggeri på lördagen. Båda kvällarna fortsatte ut i vimlet i Prag...

Övrig tid var det konferenser & gruppaktiviteter som gällde!

Tjeckt!

Jag har spenderat helgen i en av Europas vackraste städer med vackert väder, trevligt sällskap och god öl! Visst låter det underbart? Synd bara att vi, förutom fyra timmar på söndagen, suttit inomhus på konferenser och andra aktiviteter. Ingen sol, ingen joggingtur och inte mycket foton från staden alltså, men
definitivt ett skapat intresse för att återvända. En stad som troligtvis
upplevs bäst med den man älskar, på våren och med bra promenadskor!
Prag bjuder på pampiga byggnader med fantastiska detaljer, svarta trädstammar, rätt smaklös mat men desto godare öl, vackra små parker, smala gränder, tjecker med begränsade kunskaper i engelska och många mysiga småbutiker. En stad som utan tvekan rekommenderas!Prag nästa..


Kl 7.02 avgår tåget till Kastrup från Malmö C... Jag har ännu inte börjat packa! Jag väntar på att tvätten ska bli torr så att jag kan välja vilka kläder jag ska ha med.

Det blir en massa konferenser, gemensamma middagar och väldigt lite egentid. Men jag hoppas att jag hinner se lite av vad Prag har att bjuda på, vill ta med mig några fina foton hem och hoppas dessutom på åtminstone en joggingtur i storstaden. Får väl se hur det går med det... Tillbaka på söndag kväll i alla fall.

Vacker Bella

Vardagen är som vanligt fullspäckad och bloggandet har fått läggas åt sidan ett tag. Jag sprang Vårruset igår, vilket tyvärr inte blev lika lyckat som föregående år pga förkylning, kyla och ett försämrat picknickutbud. Jag var tvungen att stanna till en kort stund för att få luft och fick därför en väldigt dålig tid, korsade mållinjen irriterad och inte ett dugg trött. Tur att V lyckades få mig på bättre humör senare!

I söndags togs ett antal fina foton på en vacker vän i Västra hamnen:
Canon EOS 400D + Sigma DC 17-70mm 1:2.8-4.5

Svaret..

..på gårdagens fråga var att jag hade varit ute och fotograferat. Inte så svårt att gissa kanske, eftersom det och träning är något jag gärna spenderar mycket tid med så fort jag får en lucka i schemat. Det var dax att testa det nya objektivet och jag måste säga att jag är supernöjd! Det är ljusstarkt, man kan få riktigt bra vidvinkelfoton och dessutom bra macrobilder. Foton kommer inom kort..

Här är smakprov, tagna av Bella, med det nya objektivet:

Lilla Torg nästa.. Det gäller att fira att sommaren är här! =)

Långledig

Nu när tentan är avklarad så blev jag plötsligt helt ledig tors-sön. Dessutom är det sommarvärme i Skåne nu. Helt underbart!!


Igår var blev det valborgsfirande i Stadsparken i Lund, samt efterföljande grillning i det fantastiska sommarvädret. Trots gårdagens festligheter studsade jag tidigt upp ur sängen idag, för att ta en träningsrunda i morgonlugnet. Jag insåg dock att jag fortfarande inte blivit fri från den envisa förklylningen utan lever kvar
i min lilla bubbla med begränsat syre ett tag till. Men efter det
blev det ett skoj äventyr som jag nyss kommit hem från...


Gissa vad jag har gjort idag?!

RSS 2.0