Tusen anledningar..

...till att inte plugga. Jag har bockat av en hel del av dem idag och endast läst 40 sidor av den bok som innan jag får sova bör ha läst ut. Så vad har jag då gjort? Surfat på tidsfördrivande sidor på internet, pratat om allt och ingenting i telefon, haft Frida på besök, fotograferat lite, sovit en stund, tittat på totalt meningslösa tv-serier och inte mycket mer än så! Lite disciplin hade kanske inte skadat?!

Motiven begränsades en del av att jag inte kunde förflytta mig
speciellt långt och inte heller böja knät, men det var skoj ändå!


Pigg o glad en söndagsförmiddag

Födelsedagsfest hos mamma igår. Ingen utgång, ingen huvudvärk eller trötthet i morse. Sovmorgon, mysig morgonpromenad i det fina (men halkiga) vädret, långfrukost med goda specialarmackor och noggrann läsning av Sydsvenskan. En massa "måste fixa" saker, innan studierna snart ska uppta resten av min tid idag. Åååå vad jag gillar söndagsförmiddagar!

Är dessutom väldigt glad för att knät är lite bättre idag, igår var jag beredd att amputera....

Lite snö har det kommit här nere i Skåne

Lilla Agnes


Skrev för ett tag sedan att jag fått en systerdotter... Igår träffade jag det tre veckor gamla charmtrollet; troligtvis världens lugnaste lilla flicka. Hon skriker aldrig, älskar sin napp och följer nyfiket det som händer framför hennes ögon.
Ett barn i min smak :-)

Straffet

All tid som lagts på träning, alla tunga lyft, den oerhörda belastningen på knä och rygg från längdhoppet... Trots att jag slutat för över två år sen och idag bara är "motionsjoggar" och tränar för att må bra, så är det nu jag får ta smällen.

Vänsterknät har flippat ut totalt, det gör ondare och ondare för varje dag och är konstant svullet. Allt började på flygresan hem från New York, då det plötsligt var stort som en fotboll. Läkaren som jag besökte igår påstod att det troligtvis är en förslitningsskada som nu lett till en inflammation. Diklofenak och fortsatt haltande i en vecka, sen hoppas jag på att märka en förbättring!

Kan ju inte påstå att snön gör det hela enklare...

Så intressant var Idol...

Hann lagom hem till Idol skulle börja igår. Försökte intala mig själv att det är bra fredagsunderhållning...


- Kevin är duktig trots att det inte känns helt rättvist att han är med
- Alice; min vanliga favorit klär sig snyggt men levererade inte igår
- Anna sjunger bra men är så trist och stel på scenen
- Johan; han sjunger alltid surt, är osäker och rätt "larvig"
- Robin; min nya favorit tar stora kliv framåt, hans blyga charm har nu blivit gullig.

Vinnaren glöms bort, tvåan blir större, men inte stor. Det börjar bli rätt tjatigt nu. För ärligt talat - hur kul är Jidhe? Hur intresserad är man av juryns kommentarer? Ändå är det svårt att låta bli att se hur det går. Jag somnade i alla fall innan programmet var slut och missade vem som åkte ut...

Lösning sökes!


Sömnbrist
Iskallt på morgonen
Mörkt som mitt i natten
Grått, vått och trist utomhus

Vad tusan ska jag göra för att vakna ändå?

Mina tre väckarklockor räcker uppenbart ej...
Jag försov mig i morse igen - 2 timmar!

Lugnaste helgen på evigheter

Ingen utgång, sovmorgon till tolv idag + några timmars sömn på eftermiddagen, tv:n påslagen mer än två timmar på en hel helg och än så länge bara 1½ timme ägnad åt studier. Tända ljus, inkrupen under filt, fotbad, god mat, joggingturer m.m. har gjort att jag nu äntligen börjat återhämta mig efter de senaste veckornas sömnbrist!

Imorgon börjar en ny vecka; ny tag, nya utmaningar :-)

Nytt favoritcafé

En mysig idol-kväll med pernilla igår slutade med att jag var superpigg när hon gick hem, först halv fyra lyckades jag somna. Klockan åtta var det dax att tvätta och sen skulle dagen ägnas åt fotografering med Bella.

Det blev dock inte riktigt som planerat; himlen var jämngrå och ljuset "dassigt". Plan B: långlunch på Cosmopolitan Café (Djäkneg 7, Malmö) - mitt nya favoritställe. Ganka litet, mysigt café med underbara detaljer, antikviteter och bra musik. Det fanns pajer, sallader, foccacia, ciabattas, läckra kakor och supergott kaffe! Långlunchen avslutades med strosande i butiker och mössprovning. En mysig lördag som snart fortsätter med sushi i Lund.

Kycklingpaj med mozarella, champinjoner purjolök
och soltorkade tomater, sallad och vitlöksbröd.


Räddare i nöden

Vad skulle man gjort utan koffein dagar som idag?

Väcklarklockan startade 5.45, d.v.s. 23.45 i NY-tid - dax för pinsamt oförberedd handledning. Stora mörka ringar under ögonen. Lång håltimme och sen onödig obligatorisk metodförelsäsning kl. 14-16.

För att ta igen lite sömn passade de tre musketörerna längst bak; Karin, Sofia och jag, på att sova en stund innan pausen. Kaffet räddade andra halvlek :-)

Hemma igen

Sjukt sliten... Men sjukt nöjd!

Efter en smått besvärlig hemresa är jag tillbaka på svensk mark och kastas rakt in i vardagsstressen. Kl 9 imorgon är det handlening till c-uppsatsen som gäller. Hjärnverksamheten är inte på topp, så det är bäst att lägga allt fokus på det så att jag kan få sova snart. Mer info om resan kommer senare i veckan; en hellyckad semester :-)

Utsikt från Rockafella Center

Nu släpper jag allt...

Arbetet inlämnat, hemtentan avklarad, alla fakturor och månadsavstämningar undanjobbade och nu på kvällskanten är även packningen avklarad. Kroppen skriker efter sömn och magen smärtar av stressen som plågat den de senaste dagarna. Inte en tanke på skolan, jobb eller andra "måsten" kommer jag ha från och med imorgon. Kl 6.42 börjar nämligen resan som ska ta oss mig, Hanna, Sofia och Karin från Svågertop till New York via Kastrup och Genéve.

Jag kommer tillbaka till verkligheten den 12 november kl 15... Fram till dess; ha det underbart, för det ska jag ha :-)

Hemtenta

Inlämning av arbetet kl 14, hemtentastart kl 16... Däremellan 2 timmars välbehövlig sömn. Insåg dock snabbt att jag inte varit utanför lägenheten sen i lördags, och tvingade mig ut på en kort promenad för att sen träna combat i en timme. Nu är jag pigg och alert. Tänker ägna större delen av natten, tillsammans med nyponsoppa för att skona magsåren, åt att skriva klart denna tenta som är avslutningen på denna oerhört tidskrivande fyraveckorskurs.

Min räddning: stor belöning på onsdag =)

Välförtjänt belöning

Har precis läst Annikas inlägg om drivkrafter i livet och mål som städnigt höjs och eftersträvas. Spännande frågor som jag inte vågar fundera för mycket över en kväll som denna. Efter 13 timmars intensivt grupparbete i min lya kan man ju definivt ifrågasätta vad drivkraften egentligen är... Jag lämnar frågan öppen och ägnar mig istället åt en skål med välförtjänt glass =)

Moster Olsson

Ojoj, så gammalt det låter... Känner redan hur rynkorna börjar dyka upp! Men nu är jag i alla fall moster. Syster Linda fick i torsdags en liten dotter. Eller liten och liten; 53 cm lång och en vikt på 3800!

Vita tak...

När jag vaknade i morse fick jag en liten chock.. 1 november, men redan snö!!! Visserligen bara lite vitt på taken, men jag är inte redo att halka runt i snöslask redan. Det får faktiskt vänta lite!

Idag blir det grupparbete hemma hos mig, alla bibliotek och studieplatser verkar vara stängda idag. Det är visst Alla Helgons dag. Och så det där som kallas Haloween... Ingen pumpa för mig i alla fall, finns inte tid i år.

RSS 2.0