30-års fest

Ännu en helg fylld av festlligheter... I fredags blev det fest med sushi, vin, en variant av Strawberry Daiquini följt av utgång på Brooklyn, Kristianstad nation. En lyckad kväll på ett rikigt bra ställe; trevlig musik, bra blandning av människor och lagom mycket sittplatser, uteservering och dansgolv.

Igår var det 30-års fest för syrran. Även det var jättetrevligt; lagom mycket folk och underbart god mat! Önskar att jag var lika duktig på att laga mat som henne.. Men det var uppenbart hon som fick den egenskapen :-) Känns lite märkligt att hon redan är 30, men det är ju å andra sidan bara en siffra!

Göteborgsvarvet...

Kom hem från Göteborg igår, har haft det jättebra. Älskar verkligen den staden och hoppas på att jag någon gång i framtiden kommer bo där... Mysiga områden, en charmig innerstad och trevliga människor. Dock lite jobbigt att vänja sig vid alla vagnar som plötsligt dyker upp mitt på gatan! Vi hade lite otur med vädret, men har hunnit umgås mycket. Det är så lustigt det där med vänner som man träffar så sällan men ändå kan umgås med hur lätt som helst när man väl ses. Det blir ju lätt så att man växer ifrån varandra eftersom man har så olika liv, men det finns ju undantag som tur är och Tussie är helt klart ett av dem!

Vi har promenerat en hel del, tittat på djur i Slottsskogen, shoppat, ätit supergod sushi, fikat, druckit vin och träffat några av Tussies vänner. Hann dessutom träffa London-Lisa; ett kärt återseende som slutade med att vi alla tre anmälde oss till Göteborgsvarvet!! 21 km i backiga göteborg ska alltså avverkas den 16 maj... Har lite ångest just nu, men samtidigt väldigt skoj att ha något att träna efter!

Vi åt sushi på Super Sushi - 5 stora, goda bitar för 35kr! Ofattbart...

Sis 30år!

Har inte varit hemma på några dagar och har därför inte hunnit skriva här. Men igår fyllde i alla fall min underbara storasyster 30 år! Stort grattis i efterskott till den bästa syster man kan tänka sig! På lördag ska det firas :-)

Inbrott :(

Min stackars bil har fått oväntat besök... Synd bara att den inte bjöd på något vädrefullt att ta. Ingen bilradio, bara gamla cd-skivor, ett par fula solglasögon och en karta - inget som föll besökarna i smaken! Det de dock lyckades med var att tända lamporna så att batteriet laddades ur och ta nycklen till tanklocket. Tur i oturen att det var helg innan löning så att jag inte hade någon bensin på bilen. Den enda skadan som är bestående är att jag numera ej kan låsa från förarsätet utan måste göra det från passagerarsätet. Det kan jag väl stå ut med! Tur att det finns människor som hjälper till när sånt här inträffar - hur skulle jag annars kunna köra till Göteborg med Tussie imorgon?!

Byggt sandslott


Allt i mitt liv sker för tillfället mer eller midre spontant känns det som... Igår blev det ännu en spontan utgång, denna gång med Annika. Vi drack vin och käkade smakskig köttfärspaj med keso i, i hennes nya mysiga lya i Lund och begav oss därefter till Hallands nation och klubb Sandslott (!!). Det blev en riktigt lyckad kväll fylld av massvis med dans. Kändes som att vi knappt hann anlända innan lamporna tändes och Sandslott stängdes - ett tecken på en bra kväll tycker jag :)

Stopp 4: Athen


Sista stoppet innan hemfärd blev Athen. Vi hade torsdag kväll och större delen av fredagen på oss att utforska den minst sagt svettiga huvudstaden... 37 grader, ingen vind och massa avgaser påbyggt av feber för min del innebar att 1½ dag på fastlandet räckte! Ska man stanna längre bör man inte åka hit i augusti.

Precis som i de flesta andra storstäder fanns det massvis med bilar, avgaser vilket innebar mycket smuts. Men gamla staden var charmig och Akropolis mäktigt att se. Dock betydligt jobbigare restaurang-ägare och försäljare eftersom konkurrensen var högre om turisterna. Torsdagen ägnade vi framförallt åt shopping på Athens "oxford street" som bjöd på Mango, Zara, Lacoste, Bershka och mycket mer. Skoaffärerna dominerade dock, minst varannan butik innehöll skor! Kanske var det anledningen till att vi kom hem med totalt 6 par skor!! Boendet var perfekt; ett hostel mitt i gamla stan, 10 min promenad från Akropolis. 58 euro för ett rum för oss två, då vi delade dusch och talett med två andra rum.

Torsdagskvällen innebar firande av Fias födelsedag med middag i gamla stan till grekisk folkmusik följt av en planerad utgång som dock slutade med endast en lång kvällspromenad... Det visade sig nämligen att inget uteställe var öppet denna tordag i augusti - de hade sommarstängt!! Riktigt märkligt. Men vi fick i alla fall se mer eller midre säkra gator i Athens innerstad och fick även en blick av mäktiga Akroplois som var upplyst under natten. På fredagen turistade vi vid Akropolis och åkte därefter nöjda och glada hem till Sverige.

Stopp 3: Naxos

Den sista ön vi besökte var Naxos; en betydligt större ö än de två andra och därför betydligt mer turister. Vi tog lokalbussen ut till en liten by på östra sidan av ön; Apiranthos. Detta var en porslinsvit bergsby med äkta grekiska invånare. Smala gränder och marmortrappor ledde oss runt i den söta lilla byn, fylld av små kaféer, tavernor, hantverksbutiker och bageri med stenugnar. Väldigt intressant att se, men då byn var ganska liten gick det snabbt att ta sig igenom den. När vi ansåg oss färdiga var det 4 timmar till nästa buss skulle komma och vi beslutade oss därför för att gå till nästa by....
Det blev en 3 timmar lång promenad bland de höga bergen som bjöd på fantastiska vyer över ett vackert landskap, vita stränder och turkost, kristallklart vatten. Vi passerade dessutom massvis med enorma fikonträd och en av de många små, vita kyrkorna som fanns på ön. När vi bestämde oss för att gå dit och kika, fann vi en nyckel i låset, så vi öppnade och kikade in. Trots att jag inte är religiös för 5 öre, så innebär besök i kyrkor alltid en speciell känsla, jag kände ett lugn sprida sig genom kroppen.. Spännande att se hur denna lilla kyrka såg ut inuti - jag nådde nästan ända upp till taket med huvudet! Väl framme i byn Filoti såg vi ännu fler greker som levde sitt vardagsliv genom att som man sitta på stadens uteserveringar och prata, dricka och röka, medan spetsnäsade gummor istället satt utanför bostaden och iakttog det som förigick där utanför.

Lite shopping, god mat, träning och dopp i havet hanns också med på denna ö som bjöd på en större blandning av folk; greker, italienare, engelskmän, några skandinavier, barnfamiljer, vindsurfare m.m. än tidigare öar gjort. Nästa anhalt: Athen.

Festivalen


Blev en sväng till festivalen även idag... Efter en stunds lyssnande på ett rockband (minns ej namnet) blev vi partysugna och bestämde oss för en spontan utgång. Hade kunnat bli en repris av den hel-lyckade spontana utgången med pernilla i lördags, då vi dansade som tusan och hade hur skoj som helst! Men innan jag & bexx hann komma till Buddha tappade vi lusten och tog det förståndiga beslutet att istället sova för att orka upp till morgondagens jobb...Lite trist, men det är ju snart helg som tur är :-) Och sen gbg efter det!

Stopp 2: Ios

Tänkte fortsätta min reseberättelse...

Vi anlände till partyön Ios på söndagen. Ett träningspass i bergen, simning i poolen, thaimat och glass blev uppladdningen inför en helkväll bland Choras nattklubbar. Gratis inträde "bara för oss" - mm eller hur! Omringade av italienera dansade vi som tusan och insåg när det var dax att åka hem att sista bussen redan hade gått. Då det bara fanns 4 taxibilar på hela ön (!) tog det ett bra tag innan vi lyckades ta oss tillbaka, för att sova på tältsängarna på Far Out Camping - partystället fyllt av ungdomar från hela Europa.

Måndagen innebar en vacker morgonpromenad i bergen, bussfärd till Managari-stranden (där filmen Det stora blå spelats in), längst ner i söder på ön. Mjuk, vit sand, klart turkos vatten och en fridfull känsla innebar att vi tog igen ett par timmars missad sömn. På kvällen begav vi oss återigen in till Chora för att än en gång dansa och ha kul. Kvällen visade sig bli ännu roligare än den förra och innebar massvis med dans och goda skratt! Efter ett adjö till våra australiensiska vänner, promenerade vi nöjda och glada tillbaka till vårt "plåtrum" (inte lönt att vänta på taxin). Redan morgonen därpå skulle vi åka vidare till Naxos.

Kul att ha upplevt en annan typ av ö; sol & bad samt fest för hela slanten!

Inte sveriges os..

Kan inte annat än tycka synd om oss svenskar. Detta OS har visat sig bli ett totalt fiasko för svensk del. Turen finns helt enkelt inte på de svenska idrottarnas sida.

Jag är oerhört imponerad av alla idrottare som över huvud taget kommit så långt som till OS, det är långt ifrån en spikrak väg som kräver blod, svett och tårar. Stefan Holms 4:e plats är definitivt inte dålig, men han hade, precis som Linus några dagar tidigare, otur med ribbans darrningar. Och Sannas fall lämnar väl ingen oberörd?! Dessa idrottare kämpar för allt de har, men alla kan inte vara bäst och kroppen gör inte alltid som man vill... Det är helt enkelt inte Sveriges OS i år, bara att ta nya tag inför London 2012! Men först några dagar kvar; heja Wissman, Jesper och alla andra som ska tävla!

Stopp 1: Santorini

När vi landade i Athen kl 19.30 på fredagskvällen, tog vi tunnelbanan direkt till hamnen. (Väldigt smidigt och lätt med endast ett byte.) Där bokade vi en nattfärja till det som skulle bli vår första ö; Santorini. Efter en gyros sprang vi två minuter innan avgång på båten där vi skulle spendera de nästkommande 10,5 timmarna. Då alla sittplatser var upptagna fick vi snällt lägga oss på det hårda och inte speciellt fräscha golvet, med väskorna som kudde och handdukarna som täcke. Inte jättemycket sömn den natten alltså, men perfekt för att spara tid och hinna uppleva destu mer på Santorini.


Kl 9 anlände vi till den svarta vulkanön Santorini och möttes där av massvis med rumsraggande greker. Vi beslutade oss för ett pensionat strax utanför Fira (huvudbyn), med eget rum, dusch, toalett och kök, pool och 2 min promenad till bussen. Allt detta för 45euro/rum/natt!

Efter frukosten vid poolen, tog vi bussen till Kamari på östra sidan av ön. Där tog vi ett snabbt dopp i havet innan vi startade promenaden som skulle ta oss upp på berget som ligger mellan denna by och Perissa. På toppen av berget skulle Antika Fira finnas; en forna minoisk stad, där vardagsliv går att spåra från 1500år f.Kr. Tydliga spår av hus, husgrunder, en gammal kyrka, begravningsplatser en amfiteater m.m. syns. Vi lyckades dock gå vilse i bergen, vilket innebar av vi vandrade i drygt två timmar (mitt på dagen i 35-gradig värme) innan vi kom fram. En häftig upplevelse som dessutom bjöd på en fantastisk utsikt över ön. Dock väldigt blåsigt, träden var alldels böjda på grund av att det alltid blåser så mycket där uppe!

Vi tog oss ner till Fira på andra sidan berget, unnade oss ytterliggare ett dopp och en stunds vila på den svarta grusaktiga stranden. En grekisk sallad passade utmärkt innan vi begav oss hem. Fick dock en längre busstur hem än vi räknat med, då bussen inte stannade på samma ställe som vi räknat med och därför fick åka fram och tillbaka 3 gånger innan vi äntligen kom rätt! Kvällen avslutades med italiensk mat och strosande bland smala gränder och småbutiker inne i Fira. Redan nästa morgon skulle vi ta båten vidare till Ios.

Vi hade fått en lysande start på resan och upplevlt och sett en annorlunda och vacker ö. Vi var båda spända på att se vad Ios skulle bjuda på!  

En riktigt häftig vit och svart ö, men klart blått vatten. Vissa delar av ön ryker, vulkanerna påminner om att man aldrig vet vilken dag som är Santorinis sista...

20 grader kallare!

Nu är jag tillbaka... Tillbaka i en stressig verklighet, med alldeles för lite sömn.

Visst är det underbart att åka iväg, har haft det fantastiskt bra! Kunde inte varit bättre, då vi fick en resa med perfekt mix av avkoppling,kulturella upplevelser, god mat, träning, fest, bad och shopping. Ska berätta om vår lyckade resa i de kommande inläggen, men tar lite i taget eftersom jag för tillfället inte mår helt 100. Lyckades få en dunderförkylning två dagar innan hemfärd, den vill inte riktigt ge med sig. Hostan och febern blir inte direkt bättre av sveriges kyla heller... Lite skillnad på 38 och 18 grader!!! Toppen att vara hemma hos svenskt kaffe, min egen säng, en fräsch dush och svenskt vatten i alla fall =)


Ett stekhett Aten

Sitter nu på Hostel i Athen, har precis ätit middag till grekisk folkmusik och strax blir det utgång i denna väldigt varma storstad (37 gr, ingen blåst, massa smogg...). Tidigare under resan har det blåst en del, vilket gjort att värmen blivit alldeles lagom. Men här är det rätt så svettigt!

Berättar mer om resan nar jag kommit hem, men vi har det fantastiskt bra! Santorini - Ios - Naxos - Athen och imorgon hem blev resultatet av vår oplanerade resa! Idag har vi dessutom shoppat en del - jag är nojd :)

Grekland nästa!

Nu bär det av.... Athen är första stoppet, sen blir det båt till okänt ställe.

Fruktsug

Efter en tio timmar lång arbetsdag igår somnade jag tidigt, för att stiga upp med tuppen idag.. Tvättar, städar och har så smått börjat packa. Men först paus; fick nyss ett enormt fruktsug - tur att det är lunchdax nu då!


På matmarknaden i Barcelona fanns det ett rikt utbud av frukt och grönt.

Strandhem

Dagen har spenderats på mysiga Strandhem hos farmor & farfar. Syrran & Patrik hämtade mig, så vi anlände lagom till lunch bestående av utsökt lax och massvis med goda grönsaker. Frukt till dessert, helt i min smak :-) En trevlig eftermiddag i deras uterum, finns det något bättre än att sitta i ett sådant när det regnar?! Dessutom fin utsikt över en ytterst välskött trädgård.

Växlade pengar till resan idag och har börjat fundera på om vi kanske borde planera lite av vår resa ändå... Än så länge vet vi bara att vi flyger till Athen. Att ta nattbåten till Naxos eller Santorini hade varit en bra lösning eftersom vi då hade varit framme tidigt på morgonen. Men jag lyckas inte boka, tänk om det är fullt? Jaja det löser sig säkert, det gör det alltid!

Höstkänsla

Har precis kommit hem från en löptur i parken, en blåsig sådan... Halvstorm, vattenpölar efter gårdagens regn och fullt av bruna löv  på marken. Har det redan blivit höst? Läste igår att det skulle komma lika mycket regn under gårdagen, som det vanligtvis gör under en hel månad. Så jag hoppas att det regnat av sig lite nu, så att vi får lite mer sommar. Blir lättare att orka med den långa hösten då.

Fick ett positivt besked igår; jag kom in på marknadsföringen till hösten. Sista terminen - helt overkligt!

Lugn och ro


En lugn helg går mot sitt slut... Inte många hemma, så jag har till och med haft lite tid för mig själv. Har rätt svårt för det där, men det är rätt skönt egentigen! Efter en tur på stan med Tussie i lördags blev det godis och film på kvällen; Utlämnad och In the Land of Women. Helt klart sevärda båda två!

Efter en behövlig sovmorgon vaknade jag idag till ett perfekt shoppingväder.. Tog bilen till Ikea, Ilva m.m men insåg snabbt att det var mer än jag som tyckte att denna söndag var lämplig för ett besök i dessa butiker! Lite väl mycket folk alltså, men annars alltid skoj att inspireras. Är än en gång inne på att göra om lite i lägenheten, för se vad kontot tillåter att jag gör..

Nu är allt fokus på Grekland. Avfärd på fredag!!!!

Björnbär

Gårdagens middag: grillad tonfisk med risotto
Efterrätt: björnbär med vaniljkesella... mums!!


RSS 2.0