Semester!!!!

Det blev en tuff sista dag, men strax innan åtta stängde jag ner datorn, larmade kontoret och gjorde några glädjeskutt nedför trapporna.. Jag återvänder först den 17 augusti och fram till dess ska jag bara njuta!

Den här hemska bilden bjuder jag på,
för ungefär så här glad är jag för att ha semester =)
Bild tagen av V (Nikon D80) i Turkiet, juni 2009

Ressugen


Manhattan, Central Park i november 2008.
Foto: jag
(Canon EOS 400D)


Det händer rätt ofta att jag blir grymt ressugen... Idag är det verkligen en sådan dag. Det regnar och blåser halv storm utomhus, alla jobbar, jag är blek som mitt i vintern och många i min omgivning åker de närmsta dagarna utomlands. Jag tänker tillbaka på New York och längtar efter en stad med fart och fläkt, äventyr och en plats där det händer något.

Jag ska i alla fall på minisemester till Fia i Skäret över helgen och sen blir det förhoppningsvis två dagar i Köpenhamn nästa vecka. Så lite utflykter kommer jag som tur är ut på ändå =) Har du några resor inplanerade?

Inställt :(

Fotograferingen blev inställd, eftersom Bella & modellen behövde jobba över idag. Hade verkligen sett fram kvällens fotografering och blev väldigt besviken. Till nästa gång utlovas dock en helkväll med flera ombyten kläder och vin efteråt till nästa, så jag ska inte klaga...

Kvällen blev därför en lugn kväll med promenad, nyponsoppa, frukt, choklad, tidningar och Jack Johnsson strömmandes ur högtalarna. Inte så fel det heller!


Fotografering ikväll

Kl 18 ikväll återvänder jag till hamnen, denna gången utan min bil... Vi tänkte fotografera i litte tuffare miljö, får se hur det blir. Vädret ser i alla fall mycket lovande ut. Molnigt och jättefint ljus. Hoppas bara att reflexskärmen anlänt till jag kommer hem från jobbet så att jag kan inviga den!

Och förresten.. nu är jag äntligen frisk igen! =)


Bilstopp i hamnen


En järnvägsspår i industrihamnen i Malmö.
Foto: jag
(Canon EOS 400D, EF 50mm 1:1,8)

Efter jobbet begav jag och Bella oss ut med bilen för att leta upp en lämplig plats för nästa fotosession. Vi stannade till nere i hamnen för att kika närmare på en lovande plats, precis vid ett järnvägsspår. Efter några testfoton hoppade vi tillbaka in i bilen och upptäckte att den inte gick att starta...
Kopplingen hade gått sönder! Visst är det underbart med bilar?!

Som tur var dök räddningen upp snabbt och vi kom hem i alla fall! Dock hjälpte det inte på huvudvärken som envist stannar kvar....

Shopping - bästa medicinen?!

Vem behöver medicin när det finns shopping?! Vaknade ännu en dag med huvudvärk, tyckte synd om mig själv och tänkte att shopping troligtvis skulle göra mig på bättre humör. Då jag slängde flera kassar med kläder här om dagen var nya kläder inget motiverat shoppingval. Jag och V begav oss istället till diverse elektronikaffärer för att se vad de kunde erbjuda...

Kom hem med ett nytt usb-minne (som jag faktiskt behövde) och har nu utökat shoppingen med en reflexskärm (vit & silver 106 cm) från tvspelsweb.se och en fjärrutlösare samt rengöringskit till kameran från japanphoto. Nu blir det ett besök på Coop också för att köpa mat och sen får det nog räcka med shopping för idag. Men måste tillägga - jag mår faktiskt bättre nu =)

Modell sökes

Om torsdagen var effektiv var fredagen raka motsatsen... Efter en sen lunch/tidig middag på Gossip blev det en snabb sväng inom Peak Performance rea där jag fyndade en lila, mysig hoodtröja och sen hem till V för att försöka sova bort huvudvärken och yrseln som plågat hela dagen. Kl 20.30 när jag egentligen skulle satt mig på Lilla Torg med P, vaknade jag och insåg att även febern anlänt. Jag fick alltså snällt fortsätta att sova, för att idag vakna lite piggare men fortfarande med en envis smärta i huvudet.

Jag är dock trött på att slöa bort tiden och har därför satt mig framför datorn med kaffe och digestivekex för att låta kreativiteten flöda och skriva ihop allt som behövs till mitt och Bellas företag. Undrar därför om det är någon i södra Skåne som vill bli fotograferad? Har redan två, kanske tre fotograferingar bokade nästa vecka, men hade gärna fotoat varje dag om det gick =)

Slänger in ett foto från senaste fotograferingen:


Foto: jag (Canon EOS 400D, Sigma 17-70mm 1:2,8-4,5)

Effektivitetens dag

Uppe tidigt för att åka till ikea med pappa. Tre timmar och vars en kaffe senare lämnade vi, en hel del onödiga prylar rikare, affären och begav oss hemåt. Inspirerad av fina prylar till hemmet satte jag direkt igång att fixa den stökiga plats som kallas mitt hem. Jag förstår egentligen inte hur det kan bli så rörigt, jag är ju näst intill aldrig hemma. Men den som öppnar ett skåp riskerar att få det mesta av dess innehåll över sig!

Eller rättare sagt – så var det igår. Nu är garderoben utrensad, datorbordets innehåll sorterat, diverse överblivna ting nedflyttade i källaren, ett oräkneligt antal skokartonger slängda och morgontidningar sedan två månader tillbaka slängda. Dessutom är tvättkorgen tömd och alla mattor och filtar i hemmet rena! Åååå så underbart det är att vara effektiv! Varför kan man inte göra så här mycket varje dag?!

Tror jag ska ta det lugnt resten av kvällen! =)
Vad hittar du på med?

Svartvita favoriter

Har ägnat hela kvällen och snart halva natten åt bildredigering... Jag har sett över de bilderna som togs vid fotograferingen av Annika och det blev många bra, vilket gjort att jag inte kunnat slita mig från dem! Men det är ju en dag imorgon också, så det är väl bäst att säga godnatt...

Men först; några av favoriterna i svartvitt:



Foto: jag (Canon EOS 400D)

Parfotografering

I söndags var jag och Bella i Kämpinge för att göra en parfotografering. Det blev två roliga timmar med ett avslappnat och gulligt par som inom några veckor får tillskott till familjen. Dock betydligt svårare att hitta fokus på två personer än på bara en och att dessutom lyckas med att båda två ler på samma bild :)
Här är två av mina favoriter:


Foto: jag (Canon EOS 400D, EF 50mm 1:1,8)

Nöjd & glad

Födelsedagsfest i fredags, tacokväll följt av Debaser (grymt bra ställe på sommaren!) igår och snart parfotografering i Kämpinge... Behöver jag säga att det är en bra helg det här?!

Dessutom bara en vecka kvar till semestern! =)


En liten fjäril som jag stötte på i Tosterup.

Dagens bilder: Systrarna bus


Tea & Tindra; systrarna bus =)

Feelgood-dag

Idag har varit en härlig dag...

Det började med en mysig frukost som V bjöd på innan det bar av till Skanör med P. Lite felkörningar och köer innebar att vi var framme vid stranden först kl 11, solade en timme och sen begav oss till Hotell Spelabäcken, där F sommarjobbar, för att äta en ekologisk och välgörande lunch, bestående av alla möjliga rotfrukter, grönsaker och frukter samt mättande surdegsbröd. Jag testade bland annat nypotatis i pesto och basilika som var väldigt gott! Trots att det varken fanns kött eller fisk på buffén blev man hur mätt som helst, dock ej så "må illa-mätt" som man lätt blir om man äter buffé innehållande kött.

Efter en långlunch på en mysig och avslappnad innergård blev det ytterliggare en timme på stranden innan regndropparna började falla och vi återvände till Malmö. Kvällen spenderades sen på Phildammsteatern under blå himmel för att lyssna på unga talanger i Sommarchansen. En underbar dag helt enkelt!!


En annan liten strand som jag och V fanns på vår roadtrip, vid Turkiets södra kust.

Ice Age 3


Så har jag nu äntligen sett den.. Filmen som jag tjatat om i evigheters evigheter; Ice Age 3! Filmen var inte riktigt lika bra som Ice Age 2, men definitivt en animerad film som man bör se! Vi såg den dessutom i 3D, vilket innebar en hel del häftiga effekter och tokigt fula glasögon på näsan!


I den tredje filmen fanns sjävklart ekorren Scart med och man fick följa hans fortsatta missöden vid trånandet efter ekollonet, denna gång dessutom med konkurrens av en förtjusande ung ekorrdam. I filmen lyckas Sid ganska snart hamna i trubbel, så hela gänget får bege sig till dinosariernas värld för att rädda honom, däribland mammuten Mannys höggravida fru Ellie. Deras äventyr bjuder på många skratt och jag rekommenderar den defintivt!



Jobb jobb jobb

Igår var jag helledig och spenderade då dagen, som jag planerat att ha till att fixa allt det där man inte hinner med annars, på stranden... Det var så varmt att man inte kunde vistas utomhus utan att få bada i havet! Detta innebar att kvällen fick ägnas åt diverse ärenden, städning, träning o.s.v.

Idag är det jobb för hela slanten.. Semestrar, bokslut och annat innebär kaos, jag ser inte längre skrivbordet för alla papper! Därav inget bloggande på ett tag.. Men slänger in en bild på ett får som jag träffade på i söndags, när jag var på utflykt med mormor och morfar vid Tosterup Slott.


Tea och Tindra

Dagen har spenderats i Ystad. Träffade då på dessa två charmtrollen som syrran & Patrik nyligen välkomnat till familjen:


Lilla blyga Tindra.


Systrarna som inte lämnar varandras sida någon längre stund.


Busiga Tea.

Mera vin..


AW med S och H var supertrevligt igår, trots männen bakom oss som rökte konstant (inte bara vanliga cigaretter..) och fyllot som ramlade rak lång över bordet vid sidan av oss. Efter en välbehövlig tvätt av håret för att få bort det suspekta doften från gårdagen, bär det om en halvtimme av till Lilla Torg för ytterligare en kväll på stadens uteserveringar. Denna kväll med Bella =)

Visst är det underbart med sommarkvällar på uteserveringar?! Synd bara att det inte direkt är någon sommarvärme...

Shoppingförbud?!

Jag hade bestämt mig för att inte shoppa något innan nästa löning. En semester och en bilreperation hade gjort sitt och sommarlov innebär ju dessutom inget csn. Men dagens trista väder var som gjort för en tur till Mobilia, köpcentrumet som finns bara 5 minuters promenad bort. Jag skulle bara köpa en body lotion...

Hem kom jag precis med en mörkblå tröja som jag bara var tvungen att köpa eftersom den hade knappar längs hela ryggen - det är ju så fint! Dessutom inhandlade jag nagellack, underkläder, body lotion och ett par coola lila skor:


Nu blir det nudlar resten av månaden....

After work ikväll

Det blev ingen bio igår... Middagen drog ut på tiden, men jag fick min sushi så jag var helnöjd! Blev Ice Age 2 hemma istället, så nu är jag redo att se trean på bio till helgen =)

Nu bär det av till AW på Möllan. Dock redan jättesen!
Ha en trevlig kväll!

Dagens bild


En bild tagen i Turkiet.

Fick mycket avklarat på jobbet, trots många och långa fikapauser. Mysig fika på Barista (Fairtrade) med A där jag drack en spännande smoothie med mango & mynta - mums!! Nu bär det snart av på sushi- & biodate :)

En ledig dag

Igår kväll innan jag somnade visste jag fortfarande inte riktigt vad jag skulle ägna onsdagen åt.. Vad gör man när man är helt ledig? När det inte finns några läxor att läsa, inget jobb att arbeta ifatt med, ingen tvätt som behöver tvättas och inga andra måsten??? Problemet löstes med att jag mådde dåligt när jag vaknade och därmed sov bort större delen av dagen. Nu har jag dock piggnat till och precis installerat CS4. Ser lite annorlunda ut, dax att lära sig nytt alltså!

Här kommer en av mina favoritbilder tagna på en söt tjej för två veckor sedan. Tråkigt bara att färgerna inte blir alls lika fina när man lägger upp bilderna här...


En lycklig Annika.

Turkietbilder

Första arbetsdagen efter semestern avklarad. Inga enorma fakturahögar, ingen kaos och en ovanligt lugn och harmonisk stämning mötte mig förvånansvärt nog!

Här kommer lite foton från Alanya:


Utsikt från ett berg över en moské och Alanya i bakgrunden.


Solnedgången bakom en gammal mur uppe vid borgen i Alanya.


Alanya harbour by night.

Tillbaka...

En vecka har gått.. Jag är tillbaka på svensk mark. Inte så solbränd som jag borde vara, med tusen gånger piggare =)

Utvilad och lycklig. Jag och V fick en fin vecka tillsammans i en turisternas turistort; Alanya, med endast en sevärdhet; en gammal borg. Därutöver fanns det två fina, men lite steniga sandstränder, en bazar med "extra billiga, mycket bra" kopior och sen inte så mycket mer. Som tur var behövde såväl V och jag ordenlig avkoppling, vilket vi definitivt fick. Nästa gång blir det dock utan tvekan ett resmål med fler möjliga aktiviteter att fylla dagarna med. Denna gång nöjde vi oss med en dags bilhyra för att se vattenfall, droppstensgrotta och en vacker (men krokig) kustväg. Trafiken i Turkiet är inte som här, det kan jag lova....

Boendet i tvårumslägenheten på fyrstjärnigt hotell blev dessutom perfekt (dock så lyhört att du kändes som att grannen duschade inne i vårt badrum) och den turkiska maten var utomordentligt god! Jag är helnöjd!

Blev inte så mycket fotografering för min del... V stod för den biten. Till vänster har jag dock kameran framme när vi är uppe på berget och tittar på borgen och till höger är våra skuggor. Kommer några fler foto inom kort.

Följ min blogg med bloglovin

RSS 2.0