Fyra småttingar

Efter en jobbig fredag med mycket irritation och en hel del tårar, har jag idag spenderat dagen i Ystad och samlat styrka från familjen. Fyra småttingar har med sin sprudlande energi gjort mig glad igen (och ganska trött):

Milou ca 10 veckor

Tea & Tindra, ca 19 veckor

Agnes, snart 10 månader

Det är häftigt med barn och djur som charma, uttrycka
och ge så mycket kärlek utan ett enda ord....

Gratis fotobok!

Jag har börjat jobba igen efter den (alldeles för korta) semester, men på köpet blivit sjuk. Därav frånvaron av inlägg de senaste dagarna... Nu är jag i alla fall så gott som frisk igen och jätteglad att det är helg.

Jag har sedan några år tillbaka satt in foton från minnesvärda händelser i album och gjort mer och mer scrapbooking för varje år, men nu ligger jag långt efter… Hade bestämt mig för att göra klart 2008-års bilder under sommaren, men av någon anledning har jag inte ens hunnit börja. Så vad kunde komma mer lämpligt än att jag kikade in på FujiFilms hemsida och läste att man kunde få en gratis fotobok bara genom att tipsa om det på sin blogg. Frågan är bara vad jag ska göra en bok om – en resa, mina bästa bilder…


Vad hade du gjort en fotobok av?


 


En undangömd favorit

Är så grymt fotosugen... Men i brist på någon att fota idag, satte jag mig istället och tittade på lite foto från tidigare i år för att välja ut de jag vill ha i min portfolio. Hittade då en bild som jag gillar skarpt:


Bella i Västra Hamnen.
Foto: jag (Canon EOS 400D, Sigma 17-70mm 1:2.8-4.5)


Cirkus!

Igår var vi på cirkus, jag och min V (tillsammans med en massa barnfamiljer, haha). Skoj var det kan jag lova, framförallt när elefanterna tittade fram! V påstod att jag såg lika lycklig ut över deras framträde som vilken 7-åring som helst därinne... Det bjuder jag på =)


Inget vidare bra foto, vi satt lite för långt ifrån...

Får man vara så söt?


Milou åtta veckor gammal.
Foto: jag (Canon EOS 400D, 50mm 1:1,8)

Gjorde ett kort besök hos lilla Milou idag eftersom mormor & morfar skulle hälsa på. Milou var lite trött och sov mest. Är det verkligen möjligt att vara så söt?!

Parmiddag

I lördags kom V hem och sa "Jag råkade bjuda hit lite folk på tisdag... Och så sa jag att de skulle få den godaste middagen de någonsin ätit. Och sen är det en av dem som är kock och en som är glutenallergisk.... Är det ok? Förresten, kan du? Jag hjälper dig!" Jag kunde inte annat än skratta åt det klumpiga sättet att lägga fram det goda förslaget.

Mycket på en gång då, men middagen blev av på min balkong och jag lärde mig massor om glutenallergi, fick storstädat lägenheten och kvällen blev lyckad! De båda andra paren var hur trevliga som helst och faten rensades. Middagen bestod av kyckling, bananer och mandariner i curry & mango chutney sås med ris, sallad och vitlöksbröd till. Efterrätten innebar vaniljpanacotta med hallon och blåbär i cocktailglas (glömde såklart fota, men det blev tjusigt!) samt ost, kex, melon och vindruvor. Dessutom smakrika viner i alla färger. Plötsligt kände jag mig väldigt vuxen och jag trivdes med det! Det kommer definitivt bli en repris =)

Soft i hamnstaden


Igår blev det en tur till Helsingborg med S. Efter en hel del förseningar och krypkörning anlände tåget i Helsingborg där K hämtade oss. En mysig fika i hamnen följdes av shopping (köpte underbart sköna benvita Fornarinabyxor) och därefter en god middag och vin på en solig uteservering med häftiga båtar som utsikt. En superhärlig dag helt enkelt!

Bildredigering

Just nu pågår sortering och mindre bildredigering av torsdagskvällens parfoton. Det är dock svårt att välja ut foton för det finns massvis med bra bilder!


Modeller: Pernilla & Stefan.
Foto: jag (Canon EOS 400D)

Nyckelpigeinvasion

Blev en stund i Västra Hamnen igår för att bättra på den nästan obefintliga solbrännan. En härlig dag med trevliga människor, dock fullsmockat på hela trädäcket inte bara av solbadande människor utan framförallt av dessa röda varelser med svarta prickar.


Nyckelpigor i massor.
Foto: jag (Canon EOS 400D, Sigma 17-70mm 1:2.8-4.5)


Man hade nog aldrig mindre än 5 nyckelpigor krypande på sig åt gången... Men det sägs ju att solen tar bättre när man rör sig, så då måste solen ha tagit väldigt bra igår med tanke på hur mycket jag viftade för att få bort dessa.

En vit liten drummel

Hälsade igår på denna åtta veckor gamla lilla drummel, som för tillfället bara har två växlar; sömn eller full fart! Han är ett riktigt litet busfrö med en grym charm.

Milou, en åtta veckor gammal japansk spets
Foto: jag (Canon EOS 400D, 50mm 1:1,8)

En fin sommarkväll, ett sött par

Det har blivit några dagars paus härifrån, har inte haft så mycket att skriva. Skulle åkt till Köpenhamn i torsdags, men tågen ställdes in pga olycka, sen har det blivit ett kortare strandbesök men jag blir så rastlös... I övrigt vet i tusan vad jag gjort; tränat, läst, promenerat - mest njutit av ledigheten!

Igår blev det i alla fall en rolig fotografering av ett väldigt sött par. I Bellas frånvaro fick V hoppa in och agera reflexskärmshållare, vilket slutade med att vi efter fotografering "picknickade" i Västra hamnen med ost, kex och frukt. Supermysigt var det, vi hade verkligen tajmat en av de finaste kvällarna denna sommar! Enda nackdelen; tusen småkryp (framförallt nyckelpigor).


Stefan & Pernilla med Öresundsbron i bakgrunden.
Foto: jag (Canon EOS 400D, EF 50mm 1:1,8
)

Banan- & nougatmuffins

Första semesterdagen och jag har gjort absolut ingenting... Skrämmande! Men vad tusan gör man när det regnar? Kvällen skulle egentligen spenderats på Malmö Stadion för att titta på friidrotts-SM. Men regnet gjorde att jag stannade hemma istället. Att betala pengar för att bli blöt kändes inte speciellt lockande...

Blöt blev jag dock ändå. Fick för mig att ge mig ut på en promenad när det såg ut att ha klarnat upp, men skyfallet började självklart när jag var som längst borta! Nu värmer jag mig med kaffe, värmeljus muffins och en härlig bok =)

Lägger in ett receptet på de smaskiga banan- och nougatmuffinsen som jag plötsligt fick för mig att baka igår kväll.


150 g smör
2 dl socker
3 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
100 g nougat
1 mogen banan

Rör smör och socker vitt och pösigt.
Tillsätt äggen, ett i taget och rör ytterligare en stund.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och vänd försiktigt ner det i smeten omväxlande med mjölken. Riv därefter nougaten och mosa bananen. Rör ner
i smeten. Häll smeten i väl smorda bröade muffinsformar eller pappersformar.
Grädda i ugn 8-10 min (200º). 

Härlig sommarkväll i Hbg

Färden gick mot Skäret, solen sken och Fias charmiga hund Ajax (bilden till vänster) mötte mig glatt när jag anlände. Vi tre tog en lång promenad längs med kusten och pratade, pratade, pratade. En kall dusch och en kopp kaffe senare körde vi in till Helsingborg, efter att ha hämtat upp Kribban. Det blev Libanesiskt till middag, därefter nötter, torkad frukt och rosé. Först strax efter två insåg vi att tiden sprungit iväg och att det var dax att ta sig till utestället. Väl där dansade vi nonstop till strax innan fem och gick sedan hem genom en lugn och redan alldeles för ljus morgon.

Knappt fyra timmar senare promenerade jag och Fia till en mysigt frukost-/brunchställe och fick i oss en bastant och välbehövlig frukost! Idag är jag seg som tusan... men det var det värt, för alldeles underbart skoj var det! =)


Snacks till kvällen och två grimaserande, charmiga partypinglor.

Det där med att packa...

Jag åker strax norrut till Skäret, för att hälsa på Fia. Blir lite promenader, badande, grillning och annat avkopplande innan kvällens utgång i Helsingborg. Jag har precis packat klart och inser att jag nog är världens sämsta på att packa.


Ska ju bara vara borta en natt, men har nu tre ombyte vardagskläder och sex ombyte festkläder med mig... Dessutom en fullsmockad necessär, fotoprylar (så klart), en box rosé och skor för alla möjliga aktiviteter. Det är ju så svårt att välja kläder för såväl kväll och morgondag redan nu! Tur att jag fick låna pappas bil iaf..

RSS 2.0