Lättnad för min omgivning


Sitter och dricker te en varm sommarkväll som denna och konstaterar glatt att måndagens stukning av foten inte var så allvarlig som jag trodde. Min nedstämdhet över att kanske inte kunna träna under de nästkommande två veckorna (efter att precis ha kommit igång igen), har nu vänt till lättnad. En 5 km kort löprunda i snabbt tempo igår kväll, en timmes power-walk i morse och 30 min löpbands-löpning följt av styrketräning ikväll utan smärta, innebär att jag nu kan konstatera att brännbollen inte orsakat någon skada :-)

Utan träning fungerar jag inte, jag blir sur och tvär, trött som tusan - inget roligt sällskap för min omgivning... Bäst för alla att jag kan träna alltså!

Dagens foto


Solnedgång vid Ribbersborg, Malmö

Sommarkväll på Ribban


En tidig morgon med promenad, jobb hela förmiddagen för att sen åka till västra hamnen och steka. Riktigt varmt i vattnet idag! En härlig sommarkväll med grillning på stranden avslutade dagen. Måste dock klaga på engångsgrillen som vägrade fungera... Tur att vi hade två, så att vi till slut fick våra laxspett. Quinoasallad och Fridas bullar förgyllde det försenade med lyckade kvällsmålet :-) Brännbollen resulterade dessvärre i att jag fick ont i foten. Trots det var det en trevlig afton med en vacker solnedgång. Sommar i Sverige kan vara underbart!

Plask och lek


Gårdagen innebar ett snabbbesök hos mormor & morfar, följt av lunch och en stund på stranden i Ystad. Efter det bar det av till Hästveda och släktkalas. Tipsrunda, massvis med välsmakande mat, goda skratt och roande snapsvisor sammanfattar en lyckad kväll. Sov över i Danne & Marias nybyggda hus som är ett av de finaste jag sett; ljust, stilrent och trivsamt.

Dagen började med en morgonpromenad i Åhus. Vi solade och badade därefter under några timmar i Revhaken (utanför Kristianstad). Strandtennis, pastasallad och trevlig sällskap krävde dock många dopp i havet, för att jag inte skulle få solsting! Redan under gårdagens korta besök på Ystads Sandstrand hann jag med 4 dopp på 1½ timme. Dagens antal tappade jag räkning på ganska snabbt.. Kan i alla fall konstatera att det varit ännu en lyckad juli-helg, då sommaren äntligen kommit till Sverige :-)

Passade inte riktigt in...

Kvällens plan var att besöka Möllevångsfestivalen, sitta i gräset, njuta av det fina vädret, käka och lyssna på musiken... Efter pastasallad på en parkbänk, två varv i Folkets Park och ett försök att hitta musik i vår smak, konstaterade jag och Pernilla snabbt att vi inte passade in i denna folkmassa. En trevlig tillställning, men inte riktigt vår stil. Nitar & läder, piercingar, röda byxor och punkarfrisyrer omringade oss, dessutom hade de flesta tagit med sig egna soffor och fåtöljer!
Då vi inte orkade åka hem och hämta sofforna, beslöt vi oss för att en kaffe på Lilla Torg var en bättre idé. Långt om länge hittade vi ETT café som hade öppet längre än till 22, nämligen Pronto. Detta är något som Malmös caféer definitivt borde bli bättre på, att fika en sen sommarkväll är ju hur mysigt som helst!!


Lilla Torg var fullsmockat denna fredag då de flesta fått lön och kvällen var fantatsikt skön. Under cykelturen hem passerade vi Phildamsparkens vackra vattenspel och kunde därefter konstatera att fredagskvällen slutade lyckat, trots att den inte blivit som planerat :-)

Stranden nästa

Blå himmel, strålande sol, vindstilla och redan 25 grader... Västra hamnen nästa!


Världens sötaste

Hon varken hör eller ser speciellt bra, men vad gör det... Hon lyser av glädje när jag kommer på besök och vad kan man göra annat än att smälta i min lilla vovves sällskap :-) Är hon inte alldeles bedårande?

Träningsvärk


När jag pigg och glad studsade upp från sängen i morse, insåg jag plötsligt att vaderna var som två stora muskelknutor! Hade tänk mig en ganska lugn träning med Frida igår, men väl där insåg jag att det inte var så smart att springa 60 m på gräs, med tanke på min fortfarande instabila fot. Jag bytte därför snabbt träningskamrat och sprang 120-120-110-150-300-150-250m med Emilie. Detta skulle väl inte vara så farligt tänkte jag, sådana lopp sprang jag ju ofta när jag tränade "seriöst". Men det var ju också några år sedan...

Straffet får jag alltså ta idag, när ryggen smärtar och vadernas träningsvärk gör sig påmind i varje steg jag tar! Visst är det härligt med träning :-)

Jordgubbar...

...med vaniljyoggi
...chokladdoppade
...på lingongrova
...i morgonfilen
...med glass
...i paj

eller helt enkelt utan något till.

Finns det något godare?

Överraskning

Trodde aldrig att jag skulle ta mig upp ur sängen idag... Men när jag väl gjort det blev jag överlycklig; det är sol!!! Plötsligt var jag piggare än på länge:-)


Tack för den ölen

Vistelsen i Helsingborg blev om möjligt ännu roligare än förväntat, men som vanligt udda när det är utgång med detta sällskap! Laxmiddag följt av hallon/vaniljkesella-efterrätt slutade med att jag, Fia och Ammeli låg raklånga på golvet, oförmögna att röra oss och konstaterade att vi var proppmätta. Något glas rosévin senare lyckades vi dock klämma i oss en och annan bit naturgodis innan taxin hämtade oss för att ta oss genom regnet ner till Cardinal, mitt i Helsingborg. Vi gick in, fick stämpel och sen ut igen.. Ett antal barbesök senare återvände vi till en fullt Cardinal och dansade till kl 4 på morgonen.


Efter en bastant frukos, en busstur och en promenad med Fia och Ajax bar det av med tåget tillbaka till Malmö. Med gårdagens smink i ansiktet och mörka trötthetsringar under ögonen såg jag fram emot en avkopplande resa med näsan i min pocketbok. Den alkoholstinkande mannen i 40-årsåldern som slog sig ned bredvid mig, verkade dock inte hålla med... Han började med att trampa på min fot ett par gånger, för att därefter med högsta volymen på mp3-spelaren spela technomusik. Han öppnade därefter en av de två öl-burkarna som han utan problem svepte under de 20 min hann åkte med samma tåg som jag. Innan han steg av lyckades han även spilla öl över mina byxor och min väska - tack för den!! Då jag redan kände mig sunkig, bättrade min nya doft definitivt inte på humöret! Som tur var hämtade mamma mig på centralen så att jag slapp stöta på fler fyllon denna dag. Gissa om jag gick raka vägen till dushen sen?!

Äntligen lagad


Nu är min dator tillbaka från sjukan och förhoppningsvis friskare än på länge. Moderkortet är bytt och än så länge verkar den fungera fint  :-)

För övrigt är jag rätt seg idag... Gick på shoppingtur för att köpa nya svarta ballerina skor, stoppades av en man som ville fotografera mina fötter. Örrrk! Tappade genast lusten att shoppa, men köpte snabbt ett par som kändes någorlunda bekväma, då min inte längre höll ihop och promenerade sedan hem, för att somna på soffan. Inom de närmsta två timmarna ska jag hinna jogga en sväng, dusha och packa. Åker nämligen till Helsingborg ikväll, tjohooo!!

Så här såg mina gamla ballerina-skor ut...
För en gångs skull lätt att motivera att nya verkligen behövs!


Ny design


Håller på att fixa en ny design av bloggen.. Det tar betydlig längre tid än vad jag trodde, men börjar likna något nu. Eller vad tycker du? En hel del detaljer kvar, men det får fixas imorgon när jag fått lite perspektiv på det hela. Godnatt!

En mysig dag går mot sitt slut

Ledig från jobb idag, så jag låg kvar i sängen hela förmiddagen och läste Magdalena Graafs bok; Det ska bli ett sant nöje att döda dig. Eftermiddagen spenderade jag på stan med Bella. Fika på Espresso House, inspiration från inredningsbutiker och som vanligt en hel del fotograferande. Dagens bilder togs i stadsmiljö och blev av väldigt varierad kvalitet beroende på det märkliga vädret; ena stunden strålande sol, nästa tjocka moln och smått regn... Kvällen innebar Body Combat och till min stora glädje, ingen smärta i varken fot eller baklår :-)

Ett smakprov från dagens fotografering:


Semestertider

Det märktes en stor skillnad på vägarna i morse jämfört med förra veckan, en markant minskning av motortrafiken. Antar att de flesta gått på semester nu. Önskar bara att solen kunde titta fram, såväl för semesterfirarnas som för min egen skull. Känns inte riktigt som sommar just nu. Längtar efter sol, bad, grillkvällar och kanske en liten båttur? Solen är dessutom en av de närmsta vägarna till människors leende och goda humör!


Minnet är bra, men kort...

Första lediga kvällen på länge, och vad gör jag... sätter mig i soffan och funderar över vad tusan man gör när man är fri. Det slutade med en kvällspromenad och därefter en sväng inom videobutiken. Men filmen jag letade efter hade jag dessvärre glömt namnet på, så jag återvände hem tomhänt... Minnet är bra, men alldeles för kort!!

Tror jag ska se the Holiday för femtiotolfte gången, blir så glad av den :-)


Foto: blå blomma


Denna vackra blomma hittade jag på promenaden i Ystad igår.

Sovmorgon

Efter flera sömnlösa nätter, tog jag i natt igen flera timmar... En planerad tidig morgon på kontoret slutade med att jag kom dit först strax efter tolv. Jag hade lyckats stänga såväl klockradion som alarmet på mobilen och sov vidare hela förmiddagen. Inte likt mig!



Ystad

På söndagseftermiddagen bar det av till staden där jag växte upp. En korsvirkesstad som skiner upp på sommaren, med smala gränder, färgrika hus och ett fantastiskt lugn. Middag hos pappa igår och övernattning i Ystad. Lunch, fika och promenad med mormor och morfar och slutligen ett besök hos syrran och Patrik, vilket innebar att jag var tillbaka i Malmö först ikväll. Kul att hinna med att träffa alla en längre stund än vanligt och dessutom spännande att smyga förbi inspelningarna av Wallander-filmerna som för tilfället är i full gång i Ystad. Varje gång jag vandrar runt bland de smala gatorna i södra Skåne påmminer jag mig själv om att jag borde åka dit oftare; staden har en fantastisk charm!


Norra Promenaden, Ystad

Barn på nytt

I lördags var det maskerad i Bjärred.. Temat var "olika generationer" och det fanns allt från små barn till tonåringar, de mitt i karrären och pensionärer. Som vanligt på maskerader var festens deltagare mer eller mindre utklädda. Själv hade jag blommig klänning, rosa spets-leggings, tofsar i håret med rosa blommor, klämmor, rosa halsband och gul, blommig väska... Allt sådant som jag i vanliga fall är helt emot; blommigt och gulligt. Men denna kväll trotsade jag mina principer och blev barn på nytt :-)


En jättetrevlig sommarkväll i Bjärred.

Såg premiären igår..


Handlingen är väl inte den bästa, skådespelarna sådär (trots välkända namn som Pierce Brosnan, Meryl Streep, Colin Firth och Stellan Skarsgård), men musiken är underbar. Man vill bara sjunga med och har svårt att sitta still. Med andra ord: musiken gör filmen!

Såg musikalen för drygt ett år sedan i London och den är helt klart bättre, musikal passar helt enkelt bättre live på en scen än på en bioduk. Trots det tycker jag att filmen är värd att se, framförallt eftersom man blir på så gott humör av att se den. Själv sjöng jag hela vägen hem och kunde inte sluta le :-)

Klättrar på väggarna...


Det värsta som skulle kunna hända mig är troligtvis att jag skulle bli arbetslös.. Inte bara för att jag inte skulle kunna shoppa, utan för att jag skulle bli så fruktansvärt rastlös. Redan nu när jag har sommarlov och bara jobbar 50% klättrar jag på väggarna... Vädret lutar de flesta dagarna åt inomhusaktiviteter, de flesta vännerna jobbar och jag kan inte träna som jag brukar. Att jag denna veckan redan läst tre böcker säger väl en del! Se film, festa, gå på bio och allt det där är ju kvällsaktiviteter. Men vad tusan gör man när man är ledig på dagen och inte kan vara på stranden?! Tar tacksamt emot tips :-)

För tillfället sysselsätter jag mig i alla fall med att baka bullar till morgondagens maskerad. Temat är "olika generationer" och jag ska vara utklädd till barn... En massa rosa och lite tofsar i håret lutar det åt. Eller någon som har en bättre idé?

Sjuklingen

De senaste dagarnas tystnad beror på att datorn är på sjuk :-( Det hjälpte inte att ominstallera Windows, så nu är det 3 veckor på sjukhus som gäller...

Det är väl egentligen ingen fara, eftersom jag har skollov nu, men det är egentligen otroligt så beroende man blir av en dator. Hur ska jag nu betala räkningar, leta upp vägbeskrivningar och se antagningsbesked till högskolan? Tur att jag kan låna hem jobbdatorn. Vi människor är oerhört beroende av att tekninken fungerar i dagens samhälle.. Vad skulle hända med världen om internet slutade fungera? Vill inte ens tänka tanken, tänk alla företag som är beroende av att det fungerar. Hur klarade vi oss innan internet och datorer fanns? Svårt att tänka sig en sådan värld idag, även om det egentligen inte var så länge sedan vi hade det så...


Grillfest

Årets segaste dag idag? Varmt med inte soligt.. Bakfylla utan att ha druckit alkohol.. Allt är tokigt idag! Klockan är halv fyra och jag har än så länge bara sovit, läst bok, sovit ännu mer, promenerat med Sissi och sovit lite till. En ordentlig vilosöndag alltså!

Blev en lyckad grillkväll igår. Perfekt utomhusväder, god mat, roliga lekar och trevligt sällskap. Bättre kan det inte bli :-)

Grillade laxspett med pastasallad till. Grillade bananer med choklad i och glass till efterrätt och marshmallows efter det... Alla verkade mätta och belåtna efteråt :-)

Bäst att stanna inne?

Ännu en fin sommardag som redan inneburit två "nära döden-upplevelser". Den första inträffade när jag skulle lämna Ica Maxis parkering och morgontrött som jag var inte såg den röda Audin som susade förbi. Inte många dm från krock! Händelse 2 inträffade knappt 1 timme senare då jag promenerade över vägen, på ett övergångsställe med grönt ljus. Bilen som skulle svänga höger i korsningen och därmed korsa "mitt" övergångsställe, trampade gasen i botten och hade utan tvekan kört över mig om jag inte hade kastat mig över vägen! Bäst att stanna inne idag kanske??

Passar Sissi över helgen - världens sötaste!

Sommarkänsla



Kl 7, endast iklädd shorts och linne bar det iväg på morgonpromenad, många pigga ögon och leende läppar möttes. En dundefrukost med skinkmackor och frukt på balkongen. Kan en sommarmorgon bli bättre?! Alla blir så mycket gladare av den ljusgivande värmespridare som solen är. Hoppas sommaren kommit tillbaka för att stannar ett tag nu!

Båtluffa -en bra idé?

En 20 min lång båttur till Helsingör, i någorlunda blåsigt väder, innebar igår att jag inte mådde speciellt bra. Lätt illamående började jag fundera över sommarens semester; båtluffning i Grekland. Vi flyger till Athen och tänker därefter utforska Greklands övärld. Men jag börjar undra hur detta ska gå.. Kanske blir det en veckas semester, mestadels bestående av neddrågade intryck, som bieffekt av sjösjuketabletterna?!

Bara att hoppas på att det inte blåser så mycket på Medelhavet i augusti...

Från gårdagens besök i Helsingör

Foto: Kullaberg


Ajax (hunden till höger) var med på söndagens långpromenad; från stugan på bilden, som ligger i Skäret, till Mölle hamn, vidare till Höganäs busscentral via Högansäs Keramik och BodaNovas fabriksbutik. Därefter tog vi bussen till Arie och promenerade därefter tillbaka till Skäret, via gofbanan. Totalt 3 mil!

RSS 2.0