Bara göra ingenting
De senaste veckorna har varit så fullspäckade att lägenheten förvandlats till en slagfält fyllt av kläder, disk och annan skit. Tvätthögen svämmade över för länge sedan och jag vet inte när jag såg köksbordet senast. Men idag tog jag tag i saken. Nu är dammråttorna uppsugna, lerfläckarna borttorkade, sängen nybäddad, garderoben uppfylld med nytvättade ting, köksbordet återupptäckt och lägenheten doftar ljuvligt av nybakat lingonbröd!
Ska nu slänga mig på soffan, se på tv och njuta av att det inte finns fler måsten en söndag som idag! Att "bara göra ingenting" brukar dock inte vara min starka sida, får väl se hur jag klarar det idag....

2009-03-15 @ 19:51:35
Recept
Permalink
Ska nu slänga mig på soffan, se på tv och njuta av att det inte finns fler måsten en söndag som idag! Att "bara göra ingenting" brukar dock inte vara min starka sida, får väl se hur jag klarar det idag....

Lättbakat lingonbröd
3 dl vetemjöl special 3½ dl dinkelmjöl fullkorn
½ dl solrosfrön 1 tsk salt
1 tsk bakpulver 2 tsk bikarbonat
1 msk malda brödkryddor 1 dl lingonsylt
1 dl mörk brödsirap 3 dl filmjölk
Smörj en avlång bakform, ca 1½ liter. Blanda ihop ingredienserna och häll degen i formen. Grädda på nedersta falsen i ugnen, ca 50 min i 175gr. Brödet är som godast efter några timmar i kylen.
3 dl vetemjöl special 3½ dl dinkelmjöl fullkorn
½ dl solrosfrön 1 tsk salt
1 tsk bakpulver 2 tsk bikarbonat
1 msk malda brödkryddor 1 dl lingonsylt
1 dl mörk brödsirap 3 dl filmjölk
Smörj en avlång bakform, ca 1½ liter. Blanda ihop ingredienserna och häll degen i formen. Grädda på nedersta falsen i ugnen, ca 50 min i 175gr. Brödet är som godast efter några timmar i kylen.