Stopp 4: Athen


Sista stoppet innan hemfärd blev Athen. Vi hade torsdag kväll och större delen av fredagen på oss att utforska den minst sagt svettiga huvudstaden... 37 grader, ingen vind och massa avgaser påbyggt av feber för min del innebar att 1½ dag på fastlandet räckte! Ska man stanna längre bör man inte åka hit i augusti.

Precis som i de flesta andra storstäder fanns det massvis med bilar, avgaser vilket innebar mycket smuts. Men gamla staden var charmig och Akropolis mäktigt att se. Dock betydligt jobbigare restaurang-ägare och försäljare eftersom konkurrensen var högre om turisterna. Torsdagen ägnade vi framförallt åt shopping på Athens "oxford street" som bjöd på Mango, Zara, Lacoste, Bershka och mycket mer. Skoaffärerna dominerade dock, minst varannan butik innehöll skor! Kanske var det anledningen till att vi kom hem med totalt 6 par skor!! Boendet var perfekt; ett hostel mitt i gamla stan, 10 min promenad från Akropolis. 58 euro för ett rum för oss två, då vi delade dusch och talett med två andra rum.

Torsdagskvällen innebar firande av Fias födelsedag med middag i gamla stan till grekisk folkmusik följt av en planerad utgång som dock slutade med endast en lång kvällspromenad... Det visade sig nämligen att inget uteställe var öppet denna tordag i augusti - de hade sommarstängt!! Riktigt märkligt. Men vi fick i alla fall se mer eller midre säkra gator i Athens innerstad och fick även en blick av mäktiga Akroplois som var upplyst under natten. På fredagen turistade vi vid Akropolis och åkte därefter nöjda och glada hem till Sverige.
2008-08-22 @ 12:37:35 Resor Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

X
Trackback
RSS 2.0