Stopp 3: Naxos

Den sista ön vi besökte var Naxos; en betydligt större ö än de två andra och därför betydligt mer turister. Vi tog lokalbussen ut till en liten by på östra sidan av ön; Apiranthos. Detta var en porslinsvit bergsby med äkta grekiska invånare. Smala gränder och marmortrappor ledde oss runt i den söta lilla byn, fylld av små kaféer, tavernor, hantverksbutiker och bageri med stenugnar. Väldigt intressant att se, men då byn var ganska liten gick det snabbt att ta sig igenom den. När vi ansåg oss färdiga var det 4 timmar till nästa buss skulle komma och vi beslutade oss därför för att gå till nästa by....
Det blev en 3 timmar lång promenad bland de höga bergen som bjöd på fantastiska vyer över ett vackert landskap, vita stränder och turkost, kristallklart vatten. Vi passerade dessutom massvis med enorma fikonträd och en av de många små, vita kyrkorna som fanns på ön. När vi bestämde oss för att gå dit och kika, fann vi en nyckel i låset, så vi öppnade och kikade in. Trots att jag inte är religiös för 5 öre, så innebär besök i kyrkor alltid en speciell känsla, jag kände ett lugn sprida sig genom kroppen.. Spännande att se hur denna lilla kyrka såg ut inuti - jag nådde nästan ända upp till taket med huvudet! Väl framme i byn Filoti såg vi ännu fler greker som levde sitt vardagsliv genom att som man sitta på stadens uteserveringar och prata, dricka och röka, medan spetsnäsade gummor istället satt utanför bostaden och iakttog det som förigick där utanför.

Lite shopping, god mat, träning och dopp i havet hanns också med på denna ö som bjöd på en större blandning av folk; greker, italienare, engelskmän, några skandinavier, barnfamiljer, vindsurfare m.m. än tidigare öar gjort. Nästa anhalt: Athen.
2008-08-22 @ 11:53:46 Resor Permalink


Kommentarer
Postat av: Jessica

åhh va skönt de såg ut :)

2008-08-28 @ 23:20:57
URL: http://aaceton.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

X
Trackback
RSS 2.0