Stopp 1: Santorini

När vi landade i Athen kl 19.30 på fredagskvällen, tog vi tunnelbanan direkt till hamnen. (Väldigt smidigt och lätt med endast ett byte.) Där bokade vi en nattfärja till det som skulle bli vår första ö; Santorini. Efter en gyros sprang vi två minuter innan avgång på båten där vi skulle spendera de nästkommande 10,5 timmarna. Då alla sittplatser var upptagna fick vi snällt lägga oss på det hårda och inte speciellt fräscha golvet, med väskorna som kudde och handdukarna som täcke. Inte jättemycket sömn den natten alltså, men perfekt för att spara tid och hinna uppleva destu mer på Santorini.


Kl 9 anlände vi till den svarta vulkanön Santorini och möttes där av massvis med rumsraggande greker. Vi beslutade oss för ett pensionat strax utanför Fira (huvudbyn), med eget rum, dusch, toalett och kök, pool och 2 min promenad till bussen. Allt detta för 45euro/rum/natt!

Efter frukosten vid poolen, tog vi bussen till Kamari på östra sidan av ön. Där tog vi ett snabbt dopp i havet innan vi startade promenaden som skulle ta oss upp på berget som ligger mellan denna by och Perissa. På toppen av berget skulle Antika Fira finnas; en forna minoisk stad, där vardagsliv går att spåra från 1500år f.Kr. Tydliga spår av hus, husgrunder, en gammal kyrka, begravningsplatser en amfiteater m.m. syns. Vi lyckades dock gå vilse i bergen, vilket innebar av vi vandrade i drygt två timmar (mitt på dagen i 35-gradig värme) innan vi kom fram. En häftig upplevelse som dessutom bjöd på en fantastisk utsikt över ön. Dock väldigt blåsigt, träden var alldels böjda på grund av att det alltid blåser så mycket där uppe!

Vi tog oss ner till Fira på andra sidan berget, unnade oss ytterliggare ett dopp och en stunds vila på den svarta grusaktiga stranden. En grekisk sallad passade utmärkt innan vi begav oss hem. Fick dock en längre busstur hem än vi räknat med, då bussen inte stannade på samma ställe som vi räknat med och därför fick åka fram och tillbaka 3 gånger innan vi äntligen kom rätt! Kvällen avslutades med italiensk mat och strosande bland smala gränder och småbutiker inne i Fira. Redan nästa morgon skulle vi ta båten vidare till Ios.

Vi hade fått en lysande start på resan och upplevlt och sett en annorlunda och vacker ö. Vi var båda spända på att se vad Ios skulle bjuda på!  

En riktigt häftig vit och svart ö, men klart blått vatten. Vissa delar av ön ryker, vulkanerna påminner om att man aldrig vet vilken dag som är Santorinis sista...
2008-08-18 @ 23:24:55 Resor Permalink


Kommentarer
Postat av: NIKKI

åhhh tack :D

2008-08-19 @ 08:20:43
URL: http://kiwiz.blogg.se/
Postat av: Sara E

haha! Japp, man kan alltid lita på Bert ;)

2008-08-19 @ 09:30:35
URL: http://saraeke.blogg.se/
Postat av: Frida J

SV: Aa, men när man drömmer så är de ju inte på riktigt :P :(

2008-08-19 @ 14:58:10
URL: http://fridajs.blogg.se/
Postat av: Carro

Kul att hitta hit! Måste fråga vad du tyckte om Santorini? Ser att du också har ett stort fotointresse. Är ön så vacker som den beskrivs?

Funderar på att ta med mig sambon dit i maj :)Kommer nog kika in igen! :) Ha det gott!

2008-12-01 @ 13:36:44
URL: http://carooooline.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

X
Trackback
RSS 2.0