Fotografering fungerar som medicin

Gårdagen var fantastisk...
Tentaresultatet kom; VG! Helt otroligt...
En långlunch med fyra tjejer från klassen.
Shopping då jag och Z upptäckte att vi gillar exakt samma kläder.
Underbart vinterväder med strålande sol.
Uppmuntrande parkdejt med A.



Men så var det det där med foten...
Fungerar inte min kropp, fungerar inte jag.
Denna gång kunde inte träningen användas som botemedel.
En klok man fann en alternativ lösning till mig; att använda kameran som medicin.
Efter en fototur bland svanar, växter, fina färger, en solnedgång och en uppsminkad vän, blev humöret märkbart bättre!


Bakslag

Hela veckan har jag sprungit runt med ett leende på läpparna. Trampat runt på moln och tyckt att dagarna varit rätt bekymmerslösa. Men igår kom bakslaget... Som ett skott i foten. Smärta. Vetskap om att jag inte kommer kunna träna för fullt den närmsta tiden. Hopplösa kropp, varför kan den aldrig hålla ihop?!

Morgonstund...


Den senaste tiden har mestadels bestått av skola redan kl 8, vilket inneburit
att jag kommit av min rutin att springa på morgonen. Men idag börjar jag
först kl 10 och gissa om jag njöt av den underbart härliga joggingturen
i en lugn park fylld av gegga, isfläckar och morgontrötta hundägare.

En bättre start på dagen går inte att få; ren luft som fyller lugnorna och massvis med energi som förbereder huvudet för ännu en dags utmaningar. Att det går motljusare tider märks dessutom tydligt. Energin och glädjen är på väg tillbaka!

Ego Platina


Besökte frisören idag... Tanken var att jag skulle slinga utväxten, resultatet blev slingor även i övriga håret vilket resulterade i ett betydligt ljusare fall än tidigare.
Kan inte bestämma mig om jag är nöjd eller inte men fick i alla fall en snyggt fixad frisyr; "modelllockar" som det kallades. Synd bara att jag skulle bege mig hem för att tvätta och alltså inte hade någon som helst nytta av att känna mig fin...
Det finns inte heller någon chans att jag kan göra om frisyren själv :-(

Fascinerande is



Eftersom vintern väldigt sällan besöker Skåne passade jag på att
fotografera en del vinterfenomen under föregående vecka. Något jag
är väldigt glad för eftersom allt töat bort idag! Isen fascinerade mig.


Undrar hur vissa istappar kan bli böjda och andra raka???


Don't mess with me!

Igår var det middag hos mig; fajitas innehållande kyckling i lime & chilimarinad, guacamole, paprika, tomat, sallad, gurka, ananas och ost, Allt inrullat i fullkornstortillias. Efterrätten bestod av galiamelon, kex, brieost, vindruvor och naturgodis.

Då M hade två stora nyheter att avslöja; ett giftemål och en 16 veckor långt gången graviditet, blev det många skålar under kvällens gång :) Tusan vad långt borta allt det där känns...

Kvällen blev trevlig och avslutades med att vi tog oss ut i snöovädret och besökte Centiliter & Gram. Bra musik och blandat folk i alla åldrar. Trevligt trots en aggresiv stockholmskille som orsakade röda märken kring mina handleder. Den som tror att man kan göra som man vill med mig tror fel.. Tur att jag tränar boxning så att jag kan försvara mig bra!


Tre av gårdagens gäster. (Fotograferat med EF 50 mm 1:1,8 II)

En heldag i Ystad

Det blev en lång dag igår; seminarium tidigt, jobb länge, treligt knytkalas i Lund och sen lite dans på Lunds Nation. En lyckad dag. Dock rätt trött idag.
På min lediga fredag bar det av till snötäckta Ystad.




Efter en god kinalunch, blev det promenad längs stranden. Stackars syster fick stå ut med att jag skulle fotografera allt längs med vägen och vi båda återvände till bilen med stelfrusna tår och röda näsor. Efter det ett trevligt besök hos mormor och morfar. Sen återvände jag hemåt. En supermysig dag :)


Min underbara syster höll god min trots kylan & väntan på mitt fotograferande.

1000 anledningar till shopping

Belöning, tröst, firande, tristess...
Jag kan hitta tusen orsaker för att shoppa!

Tentan är avklarad. Jag hade oerhörd tur med frågorna, 4 av 6 handlade om det jag och Z repererat på bussen in... Lättnad! Så vad passar bättre efter en tenta än shopping?! Denna gång nya (välbehövliga) träningsskor.

Efter en stund på jobbet invigdes skorna. Jag lekte "följa John" med Frida och försökte bli lika strark som henne. Avslutade med en uppfriskande promenix med Pernilla. Underbart vinterväder. Solljuset gör att man blir 1000 gånger piggare!

Snart är det dax...

Repetition med Zenja. Mycket kaffe. Ingen träning.
Smått panikslagen, har nästan läst allt...
Håll tummarna för mig imorgon kl 8!

Bark & rötter



En underbar joggingtur i parken avklarad.
Lite halt, men vackert. Fridfullt.
Tentaplugget fortsätter...

It's melting away...

Fotad med Canon EOS 400D, 50mm 1:1,8 II

Efter att ha plågat mig själv i timmar, inte kunnat koncentrera mig och konstant sneglat ut genom fönstret på det fantastiska vintervädret unnade jag mig en kortare promenad med kameran. Ljuset var fantastiskt! Hade velat stanna där ute hela dagen. Den lilla snön som täckt marken de senaste dagarna smälter bort... Är för en gångs skull besviken. Jag var sugen på att åka pulka.

The Sound of Coffee


Visst är ljudet av kaffekokande helt underbart att lyssna till?!

Kärlekens dag blir en isolerad dag

Igår var det thai-kväll med jobbet; stark thaimat, Singha öl, buckets, mystifika drinkar och trevligt sällskap. Det följdes av utgång i Lund på ett (som vanligt) smockfullt T-bar. Var troligtvis för nykter för att uppskatta det faktum att man inte kan dansa av sig själv, utan helt enkelt får följa med i det gung som de närmsta personerna genomför... Man slängs hit & man flyger dit, smäller till den ena efter den andra. Kanske finns det en charm i det, men efter 1½ timme fick jag och F nog och begav oss hemåt.

Idag blir det plugg på hög nivå, nästan kommer peka neråt, telefonerna läggs undan och datorn stängs av. Jag isolerar mig fram till på tisdag! Inte ens Alla Hjärtans Dag hinns med att firas... Middagen i Lund får ställas in. Men hoppas ni får en mysig dag med massa vaniljhjärtan, gelehallon & smaskig choklad :)


Bild tagen av Vincent C. med Canon EOS 400D, 50mm 1:1,8 II

Studieteknik

Att "banka" in kunskap är inte riktigt min grej. När jag läser en bok tappar jag snabbt fokus och tankarna svävar iväg... Men min nya, kreativa studieteknik räddar mig och gör dessutom inlärningen betydligt roligare.

Jag letade fram en undangömd glassburk med färpennor, kritor och överstrykningspennor i alla dess färger. Sen skapade jag bilder och tankekartor för att på ett förståligt sätt kartlägga faktan och på så sätt underlätta inlärningen och förståelsen.

Att bli barn på nytt hjälper dessvärre inte mot tidsbrist. Undrar varför man aldrig lär sig att börja i tid?!

1035 sidor på engelska


Att någon får för sig att skriva en så här otymplig bok är för mig ett mysterium.
På tisdag är det tenta och då ska faktan ha lagrats i mitt minne.
Inga fler spontana sovmorgnar & långluncher... Fokus!


14 missade

Jag lämnade jobbmobilen hemma och satte den privata på ljudlös. Dumt om det skulle vara något jätteviktigt, men så viktiga saker händer sällan. Nu när jag återvänt hem inser jag att jag har totalt 14 missade samtal...

Är det konstigt att folk är stressade nu för tiden?!

Ett in, två ut?!

Jag har hört att ett nytt klädesinköp bör innebära att ett gammalt ska kastas... I mitt fall bör det nog vara ett in, två ut med tanke på att garderoben för tillfället är omöjlig att stänga! En svår uppgift med tanke på all shopping som gjordes idag.

Det började med en herrshorta från BCR på Pavement i Lund
efter en underbart god sushilunch med A på
Tabemono i Lund,
men slutade med galet mycket shopping i Malmö på hemvägen.


En grön innejacka med guldknappar, svart t-shirtklänning från Zara, svarta stuprörsbyxor med blixlås, grå knästrumpor, svart partyväska från Accent, mörkbrun rymlig skolväska, blålila stickad kofta med söta knappar från Only, ett superskönt aprikos linne från mammaavdelningen (!) & en svart Giani-skinnjacka.

Har utan tvekan gjort av med mer pengar än vad en students ekonomi tillåter. Men nu är jag redo för våren :) Synd bara att det är snöstorm ute...

Underbara söndag

Morgojogg i underbart, vårlikt väder
Långfrukost med söndagsbilagan & radion på hög volym
Osminkad & iklädd mjukisbyxor
Spagetti & köttfärssås á la Camilla
(massvis med morötter, champinjoner & peppar)

Filmer med två av mina favoritskådespelare; Cameron Diaz & Jude Law
My blueberry nights är en fint gjord film som tyvärr inte uppfyllde mina förväntningar, det hände för lite för att vara intressant. What happens in Vegas var däremot över förväntan och riktigt underhållande :)

Kan en söndag bli bättre än så här?!

VG på uppsatsen!!

Yippie!!! Det förtjänade vi verkligen :)

Eftersom det är söndag känner jag inte direkt för fira med champagne, firandet kommer istället bestå av en lång joggingtur.. Jag vet jag är konstig, men träningen inför Göteborgsvarvet har börjat!

13½ timmes sömn

Det tänkta partykvällen blev till filmkväll som blev till ingen kväll alls. Jag somnade på soffan 19.30 och vaknade 9 i morse av att telefonen ringde. Tror nog jag behövde lite sömn :) Trots det har min stressade varadag lugnat ner sig lite och dagarna rullar på i en mer överkomlig takt. Detta har hänt:

Var värdinna på Indoor Galan i tisdags, som tyvärr bestod av många återbud men trots det blev riktigt lyckad. After work med jobbet på onsdagkvällen, bestående av pilkastning som jag var rikigt grym på, ceasarsallad och lite väl många glas vin och shotar. Skola två tim/dag men många sidor att läsa in.. Lugnare på jobbet då vi anställt en ny, som jag nu försöker lära upp. Inser att jag aldrig ska bli lärare, är inte pedagogisk för fem öre.. Trevliga luncher och fikor. Shoppingtur utan fynd, finns inga snygga kläder just nu :( Träningen är igång igen, ingen smärta i knät. Har fastnat för ett nytt konditionskrävande pass; Body Attack!

Nu blir det städning, träning, pluggande och sen födelsedagskalas ikväll!

Friidrott i massor


Plötsligt att friidrotten tagit en stor plats i min vardag igen. Var på Pallas-spelen två gånger igår för att heja på först Frida och sen Pernilla, idag är det intro inför tisdagens Indoor Gala på Malmö Arena, då jag ska vara värdinna.

Insåg igår vilken uppoffring mina föräldrar gjort under min långa friidrottskarriär, inte bara genom att köra runt i halva Sverige för att besöka nya tävlingar varje helg, utan framförallt genom att sitta hela dagar på dessa tävlingar som ofta är rätt tråkiga. När någon man känner tävlar är det självklart jätteskoj, men det tillfället är ju ofta över på mindre än 1 minut! Sen återstår väntan, svettdoft, oljud och hårda sittplatser i några timmar innan något skoj händer igen...

Var i alla fall jätteskoj att se Frida & Pernilla springa. Fortfarande lite jobbigt att se längdhopp, kan fortfarande minnas känslan av att sväva i luften då ett hopp blivit rikigt lyckat. För att inte tala om känslan att vinna... Men det är å andra sidan också det enda jag saknar.

RSS 2.0