67-årskalas

Inom loppet av 5 dagar fyllde Frida, Christopher och jag år, så vad passade bättre in i våra fullspäckade kalendrar än att slå ihop firandet till ett 67-årskalas?

Batteriet på kameran tog dessvärre slut innan alla ens anlänt, så bilderna från kvällen är få, men här är de som hanns med:
23 personer anlände och njöt av diverse snacks, tårtor, vin och snapsvisor. Kvällen blev lyckad och avslutades med galen dans på Etage till schlager och 90-talsmusik. Det kändes som att vara på högstadiedisco på nytt... Många fina presenter mottogs och jag hoppas att alla hade lika trevligt som jag hade!

Nytt objektiv på väg

Efteratt ha fått lite bidragspengar i födelsedagspresent bestämde jag mig igår för att det var dax att införskaffa ett nytt ojektiv...

Det finns så många fotobrylar jag vill ha;
- teleobjektiv
- macroobjektiv
- extern blixt
- fjärrutlösare
- batterigrepp
- ny kameraväska m.m.

Men med Prag och bröllop som väntar inom kort behövs det definitivt ett mer ljusstarkt zoomobjektiv än det som ingick när jag köpte kamerahuset (EFS 18-55mm) så till slut bestämde jag mig för Sigma 17-70/2,8-4,5 DC Macro och det anländer i veckan... Spännande!!!

Vackra tulpaner

Troligtvis de största jag någonsin sett! Direkt från mammas trädgård.

Idag...
...skiner solen!
...är jag superförkyld.
...blir det födelsedagsfest!!
...börjar jag plugga till tentan på onsdag.
...ska jag äta massor med kakor och annat gott =)

Ha en fin dag allihop!!

Idag är det ingen vanlig dag....


... inte i någon bemärkelse. Jag vaknade i morse och tittade mig i spegeln, såg 25 år äldre ut än för två dagar sedan trots att jag bara blivit 1 år äldre. Spenderade nästan hela dagen igår med att låta tårarna rinna längs kinderna och försöka förstå hur något så underbart som lilla Sissi inte skulle finnas mer. Jag har haft turen att ha henne som en stor del av mitt liv de senaste femton åren och hon har bidragit med en så villkorslös kärlek och gett mig såväl glädje som tröst under min uppväxt. Som tur var slapp hon lida speciellt länge och jag är säker på att hon har det underbart nu!

Det är inte lätt att vara glad och bli firad idag, men lite tårta och tid med nära och kära kan aldrig göra ont... Jag är oerhört tacksam för att jag har så många underbara människor omkring mig, ert stöd hjälper mer än ni anar!! Tack!

Otröstlig

Det finns nog inget som kan göra mig glad idag.
I så fall vetskapen om att det varit 15 fina år...
Tårarna tar aldrig slut.

Tårtkalas

Ett dygn, tre tårtor...
Det är mycket födelsedagar just nu!



Redan igår eftermiddag fick jag fint besök och firade min egen födelsedag i förskott genom att bjuda på kycklingpaj, jordgubbar samt kaffe och morotstårta. På kvällen blev det sedan kalas för Rebecka med vin, drinkar och ännu en tårta...


Sissi var med på födelsedagskalaset igår.
 
Idag blev det en stund i solen med P och sen fortsatte tårtkalasandet
hemma hos Frida med en tredje tårta och firande av hennes dag.
Stort grattis på 22-årsdagen, Frida!

Magnetkameraundersökning

Idag blir det röntgen av foten med magnetkamera... Jag har inte alls ont längre, men lika bra att kolla upp det för säkerhets skull nu när jag ändå fått tid!

Det roliga är att jag fått en lång förberedelserlista, där de bl.a. står att man inte ska bära smycken, kläder av metall & det märkligaste av allt; man vara osminkad! Undrar varför?! De kanske kollar huvudet också när de ändå är igång :)

Fem månader


Tiden går så snabbt... Lilla Agnes är redan 5 månader gammal.
Hon utforskar nyfiket världen och utvecklas ständigt.

För 5 månader sedan var mitt liv också rätt annorlunda...
När jag tänker efter inser jag att ganska mycket har hunnit hända.
Jag är fortfarande student, jobbar på samma jobb och älskar fortfarande att träna.
Men förutom det är det inte mycket som är sig likt. Jag inser att jag förändrats.
Äldre och visare? Kanske... Mer öppen och definitivt lyckligare i alla fall!


Foto av: Isabelle Bengtsson.

Hälsoläget förbättrat


Såväl Sissi som jag har de senaste dagarna blivit betydligt friskare!
Min vovve viftar på svansen, busar och leker igen.
Jag är igång joggar igen i det fina vädret =)
Nu dessutom i nya skor!


Sista lediga dagen..

Påsken närmar sig sitt slut och det har varit en underbar långhelg med underbart vårväder, mycket god mat, många trevliga möten och en hel del avkoppling.

Påskdagen innebar fotografering med Bella i Bokskogen, då jag lärde mig mycket nytt om ljussättning och återfick inspirationen till att fota igen =)


Söndagen fortsatte med att några tjejer från klassen kom hit, vi lagade tacos, sjöng Singstar och käkade glass… Den trevliga söndagen avslutades med en kvällspromenad i det fortfarande behagliga vädret.


Tidigt idag bar det av till Ystad. Linda och Agnes skulle besöka staden så en färd dit var given. Min blåögda systerdotter med runda och goa kinder charmade mig åter igen med sitt härliga skratt, trots att jag fick stå ut med att bli dragen i håret och nästan få min kamera slängd i golvet!




Det blev även en promenad med pappa i det fina vädret och sen fika hos mormor & morfar. Nu är jag tillbaka i Malmö och ska strax bege mig ut på en löprunda i kvällsolen. Kan behövas efter alla onyttigheter denna påsk! Imorgon börjar visst allvaret igen, troligtvis dax att ta tag i skolarbetet...


Glad Påsk


Precis hemkommen från en god påskmiddag hos mamma.
En middag utan varken ägg eller sill - en middag i min smak!


Wasabikväll

Sushi är väldigt lätt, socialt och trevligt att såväl tillaga som äta.

Kvällens ingredienser: gurka, avokado, röd paprika, philadelphia- ost, wasabi, kallrökt lax och räkor, i olika kombinationer. Dock inträffade en del missöden...

Det började med att jag, kl 6 imorse, när jag skulle tillaga riset missuppfattade instruktionerna och endast använde hälften av vattnet & vinägern, vilket självklart innebar att riset inte blev färdigt. Men vi fixade nytt och
såg fram emot att hugga in på våra tjusiga makis och nigiris...
Fick dock en smärre chock när vi insåg att vi överdoserat wasabin rejält!

Den smaskiga efterrätten och Madagaskar 2 vägde dock upp de små misslyckandena och kvällen blev utan tvekan till belåtenhet =)


Glass, maränger, banan, nötter och chokladsås.

Kycklingpaj

Efter att ha planerat att laga kycklingpaj tillsammans i över ett halvt år, blev det ikväll äntligen av! Senast pajen tillagades handlade jag och P utan recept och våra chansningar visade sig mindre lyckade... Trots en viss tveksamhet inför att laga kycklingrätter, rörde vi ihop vår favoritpaj och denna kväll smakade det lika gott som väntat! Med en avslutning framför underhållande Sunes Sommar blev denna söndag riktigt lyckad!

Pajdeg:
200 g margarin
4 dl vetemjöl
3 msk iskallt vatten

Fyllning:
1 stor purjolök
2 paprikor
3 stjälkar selleri
5 ananasringar
2-3 bananer
2 dl crème fraiche
1 msk stark curry
1 dl hot ketchup
3 dl finriven ost
2 msk koncentrerad kycklingbuljong
2 grillade kycklingar/stekta kycklingfiléer

1. Rör ihop ingredienserna till pajdegen och låt den vila kallt en stund.
2. Fräs grovstrimlad purjolök, paprika och selleri i matfett och curry.
3. Rör i crème fraiche och ketchup. Smaksätt med buljong, salt och peppar.
4. Lägg i pajdegen i en stor (ca 30 cm i diameter) eller två små pajformar och lägg därefter i bitar av kyckling, ananas och banan. Strö över ost. Sist breds grönsaksröran över. Grädda i 200º, ca 20-30 min.

Lyckan är fullständig

Efter en avkopplande dag i soliga västra hamnen med P igår kunde jag inte att låta bli att testa fotens kapacitet och bege mig ut på en kortare springtur. Förvånansvärt nog så tog jag mig runt hela rundan utan minsta lilla smärta! Ett tvivel om att smärtfriheten skulle hålla i sig till idag fanns dock i bakhuvudet...

Men nu har jag, efter en oerhört inneffektiv förmiddag, varit på min andra joggingtur inom två dagar och smärtan uteblir fortfarande... Jag är så lycklig!!!!

Vårkänslor

I en solstol på balkongen fångar jag den lilla solglimten som hunnit hitta hit. En skål med fil, frukt & nötter i ena handen, solglasögonen på plats, morgontidningen i knät och radion påslagen. Livet känns bekymmersfritt och jag är på strålande humör. DET ÄR VÅR!!!!

Dessutom årets första grillning igår; grillspett med quinoasallad och rosévin följt av vaniljkesella/hallon/mango/choklad dessert. En underbar start på en varmare & ljusare årstid!

Jag slutar aldrig att faschineras av hur mycket solen påverkar oss människor, plötsligt hittar alla ut från sina gömmen och placerar sig i parker, på bänkar och på stans alla uteserveringar. Leende läppar syns betydligt mer frekvent, att få hänga undan vinterjackan verkar vara som att lyfta ett tungt lass från människors axlar! Dessutom kan man ju inte annat än bli lycklig av att få äta glass flera gånger i veckan =)

RSS 2.0