Nytt år, nya tag?

2008 går mot sitt slut, ett nytt år nalkas..

Nytt år, nya tag? Ett perfekt tillfälle att börja på nytt? Nja, nyårslöften och allt det där är väl inget för mig egentligen. Men älskar alla tillfällen som innebär att man får fira :) Blev dock lite problem i år då jag, tankspridd som jag är, råkat tacka ja till två tillställningar. Tänkte först stanna hemma, bojkotta allt firande och se film, men det slutade med lottdragning och slumpen tar mig därför kl 18.46 till Södra Åkarp, trerättersmiddag, bubbel, massa folk och i bästa fall lite fyrverkeri :-)

Hoppas att ni får en hejdundrandes trevlig nyårsafton!!


En lättnadens suck

Idag begav jag och Sissi oss ut på landet... Vi skulle till Gamlegårds Djurklinik, men körde så klart vilse och blev 20 min sena. Väl framme i Tånebro blev vi bemötta av en lugn veterinär som förklarade allt han gjorde och såg till så att jag förstod allt. Sissi var jätteduktig och tog blodprov samt tre sprutor utan protest. Det visade sig att min nu, snart 14 år gamla, hund har artros och därav ont i sina leder. Så nu ska det medicineras och ges lite sprutor och sen ska hon förhoppningsvis bli bra.

Om bara jag också kunde slippa ha ont.. Är det inte knät så är det magen. Har inte sovit en blund i natt för att jag haft sjuka kramper i magen. Varför kan man aldrig bara må bra?? Får hoppas att 2009 ska föra lite mer tur med sig!


Min duktiga vovve

En effektiv dag

Plugg först på biblioteket och sen på Wayne's. Jag och Sofia fick mycket gjort och jag är (för tillfället) mindre stressad. Kanske hinner vi bli klara ändå :-)

För övrigt tycker jag alla åker på semester för tillfället. Sydafrika, Västindien, Österrike, Kina, Thailand... Jag vill också!!

Jag drömmer mig bort...

Orolig



Min lilla vovve har inte mått så bra de senaste dagarna, hon andas tungt, äter inte ordentligt, har svårt att få ro och ser ut att ha ont.
Oron och rädslan lyser i hennes ögon. Det gör ont i hjärtat att se.

En trogen vän, en hund med personlighet.
Önskar att hon kunde tala ibland, så att jag kunde hjälpa...

Julen går mot sitt slut..


Den traditionella juldagsmiddagen hos mormor blev framflyttad till idag.
Kalkon som vanligt. Supergott som alltid. Proppmätt även denna gång.
Det är såklart förätt, huvudrätt, efterrätt och sen kaffe & kaka som gäller.
Och icke att förglömma; glögg & pepparkakor innan det!









Julen närmar sig nu sitt slut och snart är det nytt år.
Nu finns det visst ingen ursäkt för att inte plugga längre...

Klackarna i taket!

Igår var det juldagen; dagen då alla går ut..

I år blev det dagen då alla hoppade av. Det slutade som vanligt med bara mig och Fia. Med vi hade så klart hur skoj som helst! På Tengan var det fullsmockat med folk, till och med idol-Ola hade hittat dit!

En toppenkväll tycker jag! Är dock inte säker på att skorna håller med...

Årets julklappar



Lila ljus, objektiv (EF 50mm f/1,8 II), halsband, träningskläder, tekanna + muggar, vin, knivar, underkläder, tröja, pennskrin, klockradio, martiniglas, skyddsängel, mössa, vattenkokare och externminne till datorn.



Ååååå så mycket fina och användbara saker :-)
Jag måste ha varit snäll i år!


Julfoton

Nytt objektiv till kameran har inneburit ännu mer fotograferande än vanligt...
Här är en liten del av de foton som tagits vid årets julfirande:










Jag inte är så förtjust i julmaten,
är skeptisk till tanken att "byta
pengar" genom att ge varandra
julklappar. Men jag tror att jag
börjar ändra inställning... Blev i
år mätt och belåten tack vare
alternativa rätter. Insåg att julklappar
är rätt skoj ändå. Man får saker
som man kanske inte skulle unna
sig själv; behövliga eller oväntade
saker och ger bort saker som
andra blir glada av. Dessutom
innebär ju julen så mycket mer
än bara mat och paket...




Det är mycket tid och energi nerlagt på matlagning, uppläggning av maten,
inhandlandet av presenterna, inslagningen. Dessutom innebär julen tända ljus,
tid för nära & kära, en stund med lugn & ro, glada miner och uppskattning!
Julen är nog rätt bra ändå!!

Enligt traditionen

Tillbaka i Malmö, har hunnit med en promenad och ska nu göra mig klar för att se Kalle hos mamma kl 3. Sen blir det mat, mat och ännu mer mat. Därfefter paket.. Egentligen är det märkligt att vi gör exakt samma sak varje år; äter samma sak, ser samma tv-program och följer samma tidsplan. Att vi aldrig tröttnar..

Hoppas att ni får en supermysig, traditionsenlig dag!

Undrar vad som gömmer sig i paketen...
Undrar om mina paket blir uppskattade...
De som redan öppnats har varit kalasbra :)

Dan före dan..

Under förmiddagen märkte jag att något var annorlunda, mataffären var överfylld med stressade, julhandlande människor och kundvagnarna var minst sagt överfyllda med mat och godis. Då insåg jag; det är "lillejulafton", dan före dan...

Det är en stressig dag idag, jag har egentligen inte alls tid för att blogga. Jobb kl. 7, träningen klarades av utan större smärta strax efter 9, ett snabbt möte med Sofia, lussekattsbak, städning och nu packas väskan.. Färden går till Ystad, där julfirandet med pappa enligt tradition innebär uppesittarkväll och god mat!


En upplevelse

Det sägs att årets julklapp är en upplevelse.
Jag och tre av mina närmsta vänner tog det till oss och beslutade oss för att gå ut och äta tillsammans. Hösten har sprungit iväg och vi hinner sällan ses. Tid tillsammans uppskattas därför mer än framtvingade gåvor. En gemensam julklapp passade oss alla utmärkt.

Greekway besöktes och maten var helt klart godkänd, även av en kräsen själ som mig. Julmusiken klingade ur högtalarna och inte ens regnet kunde förstöra vårt mysiga julfirande denna fjärde advent.


Sallad med lufttorkad skinka, mozarella och soltorkade tomater.

RocknRolla


Den lugna helgen fortsätter. Ikväll blev det bio.
En actionfilm med komiska inslag, av Guy Ritchie.
Fråga mig inte om handlingen, för jag forstod ingenting...

Massor av pengar och Londons undre värld var inblandade; en revisor i skyhöga klackar, homosekuella tjuvar och nerdrågade rocksångare.
En salig röra med många frågetecken och väldigt få svar.
Det jag undrar mest av allt är vad den så kallade "turtavlan" förställde. Den disskuterade ständigt med visades aldrig... Eller sov jag då?

En blå jul i år

Alla julklappar är nu inhandlade och inslagna. Årets tema är blått.

Pysselkväll


Jag är redan på bättringsvägen.
För att inte riskera återfall ställdes festplanerna dock in.
Det blev julpyssel istället. Supermysigt!

Sunes Jul

Jag är på väg att bli sjuk.
Samma sak varje jul.
Feber, huvudvärk och illamående i år.
Försöker bota det med vila och Sunes Jul.

Rudolf vallade just skidor med ägg, majonäs och sirap.
Och Håkan åker störtlopp i trappan....
Varför är inte julkalendern lika bra nuförtiden??


Det enda jag önskar mig..

.. i julklapp i år är ett friskt knä,
att slippa den fruktansvärda smärtan som plågat mig de senaste 5 veckorna.

I år verkar det som att tomten tycker att jag varit snäll.
Knät är idag markant bättre, svullnaden är nästan helt borta och för första dagen på länge har jag kunnat tänka någorlunda klart.
Smärtan är inte längre outhärdig.
Jag är lycklig!


Jullov?!

Sista handledningen är avklarad. Ingen mer schemalagd tid förrän den 16 januari 2009, då c-uppsatsens slutseminarium äger rum... Innebär det lov och massor av vila? Nej, tyvärr inte. Huvudet och kroppen känns sliten efter en krävande höst, men det är bara att ta ett djupt andetag och fotsätta kämpa... Uppsatsen är bara halvfärdig, så större delen av julhelgen kommer att spenderas framför datorn. Hoppas att ni får ett lugnare jullov!

Jordbävning!!

När jag vaknade i morse, fick jag nypa mig i armen ett par gånger... Varför skakade sängen? Och garderobsdörrarna? Jag studsade upp för att se om det var storm ute, men träden stod alldeles stilla. Jag kikade ut genom därren för att se om någon borrade utanför. Ingen förklaring hittades...

Men nu vet jag, det var jorbävning.
4,7 på richerskalan!


Ny parfym?!

En varning, så att ni kan hålla er på behörigt avstånd; under de kommande dagara kommer jag att gå runt och dofta av denna underbart väldoftande flaska:

Innehållet är liniment och till för att kyla och bedöva mitt knä.
Alla som någon gång haft en idrottsskada vet hur ljuvligt det softar...

Rekommendationen är att använda "Air Salonpas" 5ggr/dag... Det finns dock en risk för att jag minskar dosen till 3ggr och försöker hålla mig hemma eller på träning när det används. Jag vill helst inte skrämma bort alla i min omgivning!

Känner att det är bäst att dämpa er oro och förklara anledningen till intervallerna som utfördes idag. De skulle mycket väl kunna ha varit jag som tänkt att jag skulle ta saken i egna händer och behandla knät på mitt egna lilla sätt (vilket brukar innebära att träna så mycket som möjligt). Men denna gång var det faktiskt inte så! Det var sjukgymnastens idé efter att vi konstaterat att smärtan nu finns på ett mindre område och att svullnaden faktiskt lagt sig en del. En "elchoksbehandling", ultraljud och ett stapplande joggingförsök på Forums löpband, slutade alltså med att jag fick springa (jogga) 5 st intervaller á 3 min, med 1 min vila idag och på onsdag. Utvärdering om knäts reaktion på löpning sker sedan vid torsdagens besök. Är det lönt att säga att jag är glad idag?!

En bekant känsla


Benen är trötta, knät smärtar, kroppen skriker stopp.....men huvudet säger forsätt! Detta är den bekanta känslan som infinns vid intervallöpning.

Jag upplevde det idag. Jag tog det första löpsteget på fem veckor. Visst gjorde det ont, men jag lyssnade på huvudet och fortsatte springa. Jag älskade det!

Lockigt värre

Så här blev gårdagens frisyrer:


Gårdagen via mobiltelefonen

Bilen hackade sig till Lund, jag gjorde ett snabbt besök på Juridikum för att sedan ägna ett antal timmar i det nyfunna grupprummet på Eden. Mycket av tiden i vår uppsatsgrupp kretsar kring mat, bordet (på bilden till vänster) är fyllt av matkassar från diverse platser... Man måste ju unna sig något när man pluggar en lördag :-)

När Eden stängde klockan fem, inhandladens kvällsmaten och sen styrdes stegen till Annikas tomma lägenhet. Det blev terapi för min del, eftersom jag är rädd för katter. Men Tiger är som tur är en väldigt lugn och snäll katt, så den utmaningen klarade jag utan större problem.

När Annika kom tillbaka och Malin anlände startade förfesten bestående av nybakta lussekatter, hemmagjorda pepparkakor och vin. Kvällens uppgift blev att fixa frisyrerna. Mitt blev lockigt och Annikas fluffigt. Definitivt en hit!

Avslutningen på Stortengan innebar lite för mycket dans för vad mitt stackars knä klarade av, men jag hade skoj ändå. Inte speciellt många kända ansikten, men bra musik, glad stämning och en skön paus från allt jobb och uppsatsskrivande!

Himmelriket

Jag har funnit mitt himmelrike... Ett trött smått värkande huvud avhjälptes snabbt genom en kort promenad i Lunds centrum och ett stopp på Coffe Break, där jag kunde stilla min abstinens efter koffein och köpa en stor kaffe för endast 15 kr! Den tillsammans med en enorm lussekatt fick mig att känna mig som en ny människa. I'm in heaven =)

Glad Lucia

Först vid lunch idag insåg jag att det var lucia... Ett tydligt tecken på att jag har lite för mycket att göra kanske?

Jag pluggar hela dagen idag, uppsatsskrivande tar uppenbart mer tid än vad man tror. Och sen blir det nybakta lussebullar, pepparkakor och vin ikväll, följt av en efterlängtad utgång. Mitt knä protesterar dessvärre redan, men jag får helt enkelt hålla mig ifrån dansgolvet ikväll. Kan ju förengångsskull testa något nytt och "hänga i baren" istället.

Ha en underbar luciadag!!

Grupparbete

Jobbade hela kvällen igår så idag är det 100% fokus på grupparbete.
Eller kanske 80%.
 

10% går åt till händelser runt omkring - luciatåg imorse (mysigt trots att det bara är den 11:e), vid lunch fördes en intressant diskussion vid bordet bredvid och i eftermiddag har telefonen ringt stup i kvarten. Övriga 10% går åt till hungerstankar; är på något sätt omättlig idag, har redan ätit massor, och är ändå konstant sugen på nya saker. Ett märkligt syndrom som infinner sig vissa dagar, försöker dock kämpa emot eftersom jag upplever att det bara blir värre ju mer jag äter.

Ikväll får jag i alla fall träna, längtar :-)
Och snart är det helg, längtar dubbelt :-)


Jag får träna!!!

Denna dag började som den bästa på väääldigt länge! Besökte min nya sjukgymnast och fick förutom förnuftiga svar och förklaringar, ultraljuds- och massagebehandling, rehabiliteringsövningar och framförallt beskedet att jag får träna! Jag började nästan gråta så lycklig jag blev (tabletterna och abstinensen från träningen gör att jag är väldigt känslig för tillfället).

Även om jag inte får springa ännu, så får jag i alla fall göra något som är tillräckligt ansträngande för att använda träningskläder, nämligen att cykla. Maximalt 1 timme, på lågt motstånd 3ggr/vecka. Men det är mycket bättre än ingenting. Nu ska jag snart blli mig själv igen ska ni se :-)

Jag blir galen

Blir knappt ens förvånad längre.
Kan bara inte låta bli att bli besviken.

Julbak

Med inspiration från tomtar, pepparkakor och julskyltning på stan gick jag hem och letade upp receptet på lussekatter. För att lindra partysuget som knät satt stopp för, planerades en hemmakväll som skulle innebära saffransdoft, tända ljus, en varm filt, pepparmintste och komedi. Visst blev det en mysig kväll, dock med det lilla undantaget att lussekatterna blev misslyckade. Ett tips - försök inte att vara nyttig och ersätt vetemjölet med fullkornsmjöl...


  Interfloras julskyltning i år.

Mina misslyckade lussekatter.Tur att det inte är lucia än!

Lite gladare idag!

Idag har varit en bra dag.
Tack vare vila och en god vän.

Jag sov länge, fick städat och hämtat medicin på apoteket. Har vilat mitt ben så mycket det går och trots att det fortfarande gör väldigt ont, är det inte lika farligt nu när jag har lite bättre koll på vad det är som är fel. Tillsammans med Annika flydde jag den smockfulla gågatan för att prova ett nytt lunchställe vid Davidshall där vi komponerade ihop vår egen sallad - bra för kräsna människor som mig! Sen fortsatte vi till Pronto för att dricka kaffe, snacka skit och titta på folk. Den mest ineffektiva dagen på länge, men definitivt behövlig :-)

Malmös innerstad var dessutom fylld med tjusiga skyltningar i butikernas fönster, många julljus och årets märkligaste julpynt; en lysande lampa på Lilla Torg...

.

En fara för min omgivning

Nej, det är inte lätt att ha med mig att göra just nu. Som alltid när jag inte får träna är jag lättirriterad och smått aggresiv ena stunden, deppig och nära till tårar andra och någorlunda glad nästa. Så ett tips - håll er på avstånd!

En ortoped ställde idag diagnosen "inflammation i ledkapseln". Mer inlammationshämmande ska käkas till svullnaden lagt sig och vätskan kring knäskålen försvunnit, under tiden ska en MR utföras. Äntligen händer något!

Ha en underbar fredagskväll!

Det närmar sig

Då inga café tillät hundbesök och mitt knä inte tillät en promenad blev det idag en iskall men supermysig fika på en uteservering i Lund. Det är dock alltid lika underbart att lyssna på Fias vishet och smittas av hennes glädje!

Det är inte bara kylan som påminner om att julen närmar sig med stormsteg. För tillfället är det planering på hög nivå som gäller. Planering kring vilka julklappar som ska inhandlas. Har insett att den lediga tiden är sällsynt, vilket innebär att planering är a och o för att hinna med. Handlade i alla fall den första idag. Är mycket nöjd och tror att personen i fråga kommer att uppskatta gåvan!

För att höja julstämningen ännu mer inhandlade jag även nejlikor och apelsiner, för att för första gången sedan dagis tillverka detta enkla och väldoftande julpynt!

Bara vanlig motionär

Imorgon ska knät röntgas och en bra sjukgymnast letas upp. Någon som vet en i Malmö eller Lund som är bra på knän och helst inriktad på idrottsskador? Det var i alla fall den sjukgymnasten som min läkare tyckte att jag skulle vända mig till... Inte helt lätt kanske!

När idrottskarriären lagts ner inser jag hur lång tid allt inom sjukvården tar, som idrottare går man före alla köer. Gud så bra det var! Nu skickas jag mest runt från den ena till den andra, ingen vet och inget hjälper. Det gör ont....

Doft av snö

Igår skrev jag lyckligt att det var en lättnad att snön höll sig borta... Och vad händer idag? Stora vackra flingor ramlade ner från himlen och jag måste erkänna att till och med jag tyckte att det var vackert! Kan inte påstå att jag sken upp lika mycket som norrländska Malin som glatt kontaterade att det "luktar så gott när det snöar". Hmm, luktar snö speciellt?! Är nog för mycket skåning för att förstå!

Decemberyra

Än en gång har jag blivit dålig på att skriva här... Tiden är knapp, uppsatsen tar mycket tid, jobbet ännu mer. Dessutom har jag lovat mig själv att sova lite mer, vilket dock gör det svårt att hinna med allt. Men jag gör mitt bästa. Dock tar det längre tid nu när jag är halt, funderar på att skaffa en permobil.

Var på Sony Ericsson idag och gjorde intervju till uppsatsen, spännande att se deras tjustiga byggnader och coola telefonmodeller. Fanns nu även klockor som visade när mobilen ringde. Efter det var det grupparbete och ikväll har Pernillas födelsedag firats med fika på Waynes. Muntlig tenta imorgon, men jag skippar den. Har inte öppnat boken ännu.

En regnig men ganska bra dag. Känns dock inte som december... Mysigt med ljus i alla fönster men julkalendern är tyvärr kass och inga julklappar har köpts in. Går det bra om ni får dem i juni istället?!

Snön har försvunnit igen, en lättnad enligt mig..

RSS 2.0